Ilustracija Foto:Shutterstock

Nekadašnja reprezentativka Srbije u rukometu Hristina Nedeljković, supruga Darka Mitića (33), optuženog 20. novembra 2019. godine oko 17 časova u niškom elitom naselju Beverli Hils sa 10 hitaca iz pištolja CZ 99, iz bezobzirne osvete ubio Miloša Radojkovića (25) iz Tešice, izjavila je danas pred Višim sudom u Nišu da njen muž nije bio ni u kakvom sukobu sa ubijenim i da su i porodično bili u dobrim odnosima.

Ona je izjavila da oni nisu sumnjičili Miloša da im je zapalio „mercedes“ na dan svadbe, te da se Darko distancirao od druženja sa Milošem ne zbog svađe, već jer se ovaj loše odnosio prema svojoj supruzi Miljani Ivanović vodeći devojku umesto nje na razne skupove i da su uprkos tome ostali sa njima u dobrim odnosima, prenosi Blic.

„Miloš i Darko se nikada u životu nisu posvađali. Miloša smo sreli sedam dana pre naše svadbe na rođendanu u igraonici, pozdravili se i popričali. Sarađivali smo i poslovno jer je naša firma kupovala sirovine od firme njegovog brata i oca. Naš odnos sa Milošem i Miljanom je bio super dok policiji ili ne znam kome nije odgovaralo da označe Miloša kao osumnjičenog za paljevinu mog „mercedesa“. I nakon toga su naši odnosi bili korektni jer smo se viđali na događajima i sedeli za istim stolom. Sa Miljanom sam imala odličan odnos, ona mi je bila uzor u domaćinstvu i porodici, samo je bila ljubomorna mnogo. Jednom, kada se posvađala sa Milošem a on je isterao iz kuće, došla je kod Darkove majke Sonje i rekla da postoji neka Hristina u Miloševom životu. Sonja me je zvala da me pita šta ja imam sa Milošem, ali sam joj rekla da je greška i da to nije tačno. Sa Miljanom smo posle razjasnili da je postojala neka devojčica Kristina i da to nema veze sa mnom“, objasnila je Hristina Nedeljković pred sudom.

Ona je rekla da je Miloš tu devojku na raznim skupovima predstavljao kao svoju devojku, kao što je i bilo na dočeku nove 2018. godine u restoranu kada su svi došli sa ženama osim njega.

Hristina je rekla da je zbog Miloševog lošeg ponašanja prema Miljani tražila od Darka da se distancija od njega.

„Ja sam reprezentativka Srbije u rukometu, došla sam 2017. godine u Niš i sve ostavila zbog Darka. Možda sam i ja bila malo posesivna jer je Darko dosta vremena provodio sa Milošem, a Miloš nikada sa sobom u kafiće i restorane nije vodio sa sobom ženu nego tu devojku, što meno nije odgovaralo pa sam insistirala da se distanciraju jer nisam želela da se to desi i meni“, izjavila je Hristina.

Ona je rekla da je na dan ubistva iste večeri Darko došao kući i najnormalnije se ponašao kao narednih dana te da nije nije bilo nijedne stvari na osnovu koje bi mogla da pomisli da je umešan u taj događaj.

Ona je objasnila i da je u svom telefonu imala porodične fotografije ubijenog Miloša, ne zbog „praćenja kretanja“, kako stoji u optužnici, već jer se na Instagramu međusobno pratila sa njegovom ženom Miljanom, koja ju je blokirala, tek nakon svedočenja na sudu.

„Imam preko 1.000 raznih skrinšotova u telefonu. Dok smo se družile bila mi je uzor, ona je izvrsna domaćica, želela sam da isprobam njene recepte pa sam skrinšotovala neke objave na kojima se vide i začini koje koristi, kako bi ih i ja nabavila. Uglavnom se na tim slikama vidi hrana ali ima i Miloša i Miljane. Meni je policija oduzela telefon prilikom pretresa 22. novembra, pre toga su bili u pretresu 20. novembra na dan ubistva i tada ga nisu uzeli. Pa da sam ja smatrala da u tom telefonu ima nečeg kompromitujućeg za mene i mogu supruga, ja bih ga vratila na fabrička podešavanja“, rekla je Hristina.

Ona je demantovala navode optužnice da Darko bio grub u razgovoru koji je vodio sa Miljanom nakon paljenja automobila i saznanja da je policija označila Miloša kao osumnjičenog.

„Bila sam svedok tog razgovora. Pitao je: „Miljanke, šta se ovo desilo, je l Miloš tu ili nije?“ Onda je dodao: „Dobro, Miljana, lepo te pitam, je l tu ili nije“. Posle toga mi je rekao da ne može da pomisli da je Miloš to uradio i da u to nije verovao. Bio je izričit da Miloš to nije uradio“, rekla je Hristina.

Na pitanje zamenice VJT Irene Radivojević da, ako su je interesovali recepti, zašto je slikala Miljanine objave, zašto je nije pozvala i pitala za recept, Hristina je odgovorila da nije htela da je opterećuje jer joj je dete bilo bolesno.

Upitana zbog čega je te fotografije obrisala, Hristina je rekla da je u „ajfonu“ imala 5.000 fotografija i da ih je povremeno brisala zbog ograničene memorije, ali da posle 20. novembra nije obrisala ništa.

Na pitanje Miljaninog advokata Saše Kneževića, zašto je u tužilaštvu izjavila da je Darku u februaru 2018. godine sugerisala da se distanicraju od Miloša, a da sada navodi da su odnosi bili „super“ do paljevine u junu 2019. godine, ona je rekla da se nisu svađalii da su im odnosi bili korektni.

„Na proslavama smo sedeli za istim stolom, pričali lepo bez ijednog mrkog pogleda. Nismo više zajedno išli na letovanja, zimovanja, ali smo imali zajedničke prijatelje i viđali smo se na zajedničkim proslavama, za mene su to dobri odnosi. Možda sam se pogrešno izrazlila kada sam rekla da su super“, rekla je ona.

Hristina je rekla da je nakon paljevine u policiji dala izjavu da ne zna ko im je zapalio auto a da, kada joj je u tužilaštvu predočeno da se za to sumnjiči Miloš, rekla da ga neće krivično goniti jer joj nije bilo ni na kraj pameti da je on to učinio.

Hristina nije želela da odgovori na pitanje Kneževića zbog čega sa suprugom komunicira isključivo preko aplikacije „Fejstajm“, kao i zbog čega je na jednoj slici napravila skinšot fotografije Miljaninog i Miloševog deteta.

Nakon što joj je predočen deo iskaza dat u tužilaštvu da je prokomentarisala, kada je na društvenim mrežama vdela sliku Miloša u kolima: „Pogedaj, oni se voze, a nama su zapalili kola“, izjavila je da misli da tako nije rekla već da je policija označila Miloša kao osumnjičenog i da ga ona nije pomenula kao da je on to učinio.

Milan Jovanović, koji je suvlasnik firme sa Hristinom rekao je da tih dana kada se desilo ubistvo, nije primetio nikakvu nervozu kod Darka, koji je češće svraćao na posao od nje. On je potvrdio da su Darko i Miloš sarađivali poslovno i privatno.

„Družili su se i posećivali, bili su u drugarskim odnosima, sve je bilo ok. Nije mi poznato da su bili u sukobu. Na svadbi mi je neko rekao da je Darku zapaljen auto, a iz medija sam video da se Miloš sumnjiči za to. Nikakvih sukoba nije bilo među njima, Darku nije bilo jasno ko mu je zapalio auto jer nije imao neprijatelje zbog čega bi neko to uradio, a pogotovo Miloš“, rekao je Jovanović.

Suđenje se nastavlja 5. marta kada će biti ponovo nastavljeno saslušanje supruge ubijenog Miloša, Miljane Ivanović, kao i svedoka Igora Stupara.

Mitić je ranije, na početku suđenja, negirao da je izvršio krivično delo za koje se tereti, uz reči da su mu dokazi podmetnuti. On je odbio da iznese odbranu, dok mu se ne omogući priprema odbrane kroz „neposredan kontakt sa advokatima i poverljiv razgovor“ jer ne može da priprema odbranu kroz zaštitno staklo s obzirom da je predmet obiman.

Opužnicom se tereti da je iz osvete zbog zapaljenog auta, sačekao Radojkovića ispred porodične kuće u kojoj je živeo sa suprugom i trogodišnjom ćerkom nakon što se ovaj vratio sa posla i ušao u kuću kako bi ostavio namirnice.

Nakon što je Radojković izašao iz kuće, ispred garaže, gde je ostavio upaljeni motor, Mitić je optužen da mu je prišao i iz pištolja CZ M-99 kalibra 9 milimetara iz neposredne blizine ispalio u njega 12 metaka.

Radojkovića je pogodilo 10 hitaca nanevši mu rane po grudima, rukama i nogama, koje su zbirno predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu tako da je preminuo na licu mesta. Na jednoj od čaura nađen je DNK Mitića što ga je dovelo u sumnju da je počinio ovaj zločin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar