Foto: Vesna Lalić/Nova.rs,Filip Krainčanić/Nova.rs

Prvi osnovni sud u Beograda osudio je političara Miroslava Aleksića na novčanu kaznu od 300.000 dinara koju mora da isplati Andreju Vučiću, bratu predsednika Aleksandra Vučića, zbog povrede ugleda i časti. Naime, Aleksić je dužan da plati odštetu Vučiću zbog navoda koje je izneo 2019. godine na konferenciji u Narodnoj skupštini Srbije kada ga je doveo u vezu sa Predragom Koluvijom, vlasnikom poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica", na kome je zaplenjeno skoro četiri tone industrijske konoplje.

Inače, o ovoj presudi predsednik Aleksandar Vučić govorio je prilikom gostovanja u emisiji „Hit tvit“. Sa druge strane, advokat Borivoje Borović, koji zastupa Aleksića, istakao je nakon toga da je Vučić presudu objavio u zabavnom programu i pre nego što je ona dostavljena strankama u postupku.

Pročitajte još:

Portal Nova.rs dobio je na uvid pomenutu presudu koja je doneta krajem januara ove godine. Inače, iako je vrednost tužbe bilo 900.000, Aleksić je osuđen da mora da plati 300.000 dinara.

Aleksić je dužan da plati odštetu zbog navoda koje je izneo krajem novembra 2019. godine na konferenciji za medije, kada je upitao zašto država nije ranije reagovala u slučaju „Jovanjica“, s obzirom da se, kako je istakao, radi o najvećoj proizvodnji marihuane u Evropi.

„Odgovori na to nalaze se u telefonu Predraga Koluvije i ja sada pitam nadležno tužilaštvo da li je on prilikom hapšenja zvao Andreja Vučića? Policija je to već utvrdila“, rekao je tada Aleksić.

Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Inače, zbog ovih navoda njega je predsednikov brat tužio, a Aleksić je osuđen da na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove isplati 300.000 dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare