„Vučić objavio presudu pre nego što je dostavljena Aleksiću“

Politika 15. feb. 202115:46
Podeli:
Borivoje Borović, Miroslav Alesić Foto:FoNet/AP/Aleksandar Barda

Funkcioner Narodne stranke Borivoje Borović ocenio je danas da je srpsko pravosuđe "razvaljeno" pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "u zabavnoj emisiji na televiziji Pink" objavio nepravosnažnu presudu protiv potpredsednika te stranke Miroslava Aleksića "pre nego što je presuda dostavljena strankama u postupku".

Borović, koji je predsednik Odbora za pravosuđe Narodne stranke, naveo je da je Vučić sinoć objavio presudu po tužbi koju je njegov brat Andrej podneo protiv Aleksića zbog navoda o uzgajanju marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“.

„Očigledno je da su tužilaštvo i sud poslužili kao servis javnoj politici, odnosno predstavnicima vlasti. Time je učinjeno očiglednim da je srpsko pravosuđe razvaljeno i da je izgubilo svoju slobodu i nezavisnost, a da je ovaj slučaj očigledan primer za to“, rekao je Borović, koji je Aleksićev advokat.

Ocenio je da je „očigledno da je presuda naručena“, kao što je, kako je rekao, bila i naručena krivična prijava koju je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo protiv braće Vučić.

„Nakon toga, u tužbi Andreja Vučića protiv Aleksića glavni dokaz koji je figurirao bio je dopis zamenika specijalnog tužioca za organizovani kriminal da braća Vučić ‘nemaju nikakve veze’ sa slučajem Jovanjica. Potom je po ubrzanom postupku, odnosno tri dana od završetka rasprave, doneta prvostepena presuda kao ‘najhitnija’ u srpskom pravosuđu, koju je kao takvu predsednik države i javno obznanio“, naveo je Borović.

Gostujući sinoć na televiziji Pink, predsednik Srbije je kazao da je doneta presuda kojom je određeno da Aleksić plati naknadu štete od 300.000 dinara za povredu ugleda Andreja Vučića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar