Ekipa našeg portala posetila je u utorak Jagodinu kako bi pričala sa meštanima o tome da li znaju nešto o eventualnom podvođenju maloletnica, a obišli smo i trenutno najpoznatiji hotel u Jagodini "Alfa", u selu Končarevo, gde je navodno bio centar bludnih radnji sa maloletnicama o kojima je pričala Marinika Tepić u ponedeljak na konferenciji za štampu.

Nakon što smo popričali sa Jagodincima, uputili smo se u Končarevo, mesto nadomak Jagodine, za koje je Tepić rekla da predstavlja mesto gde su dovođene devojke, a postoje i svedoci koji potvrđuju ove navode.

Končarevo je malo mesto, ima tek nekoliko kuća koje su načičkane u blizini puta. Od centra Jagodine do hotela ima svega nekoliko kilometara, ali put je veoma loš i sugeriše da se opština više bavila samim hotelom nego problemima građana. Prolazimo mini nadvožnjak i dolazimo tačno ispred hotela.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sa leve strane su velnes i spa centar, a sa druge hotel. Sama zgrada urađena je u stilu koji kombinuje drvo i kamen, te podseća na prave planinske hotele.  Prvi utisak jeste da je sve veoma sređeno, uredno i nekako previše mirno. Ljude gotovo da nismo zatekli, u hotelu izgleda da nema gostiju.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nismo imali sa kim da razgovaramo, jer ljudi nema, pa smo na kratko posmatrali Moravu, koja za jednog reportera iz Vojvodine, naviknut na mirniju vodu, teče prebrzo i jedino je ona ta koja nam daje „znake“ da se ovde nesto dešava.

I dalje smo pod utiskom da uopšte nema ljudi, iako se čuje lavez pasa. Jedino oni reaguju na naše prisustvo. Ponovo se čudimo kako sve izgleda napušteno, pa nastavljamo da posmatramo spoljni izgled objekta. Vidimo ostatke pečenja roštilja, dečje tobogane, neuredno bačen pesak i polomljene daske.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ispred hotela je projektovan veliki parking, ali automobila nema. Oko samog hotela postoje vikendice ali ni u njima nema ljudi.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Vraćamo se nazad na onaj mali nadvožnjak i posmatramo meštane, koji kada vide beogradske registracije sklanjaju pogled i nastavljaju redovne poslove.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

#related-news_1

Napuštamo mesto bez ijednog domaćina koji bi nam rekao koliko mu je teško i da li je uznemiren zbog potencijalnih dešavanja u ovom hotelu, a dok gledam kroz prozor automobila, razmišljam kako je bilo tim devojkama koje su ovde noću dolazile. I shvatam da su samo one bitne i da je njima jedino i teško.

Ovde staje naša priča iz Jagodine, a ona iz Končareva nadam se tek počinje.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, izjavila je u ponedeljak na konferenciji za medije da je prvi čovek Jagodine, zajedno sa svojim koalicionim partnerima podvodio žene i devojčice.

O navodnom podvođenju svedočio je bivši zaposleni u hotelu u Končarevu, iza kojeg kako tvrdi stoji Dragan Marković Palma. Prema njegovim rečima, u ovaj hotel dolazili su i devojčice i iz Beograda, koje su bile stare i po 15 godina.

Nakon pomenutih navoda i pokretanja priče, Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet povodom ovih informacija. Dragan Marković Palma negirao je ove tvrdnje.

On je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini, gde je tražio da se ispitaju svi sporni navodi.

„Ja sam jutros bio u Višem Tužilaštvu u Jagodini i tražim da se ispitaju svi navodi Marinike Tepić i tog koji se navodno plaši, a ulaz u RTS i silom razbija vrata sa Đilasom. Oni treba da objasne ko su ta deca, ko su te devojke, koje su to žene koje su navodno bile na tim mestima koje oni pominju i da se tu desilo to što su oni naveli. Odgovorno tvrdim: sve je čista laž. Zbog ovoga neko mora u zatvor, ili Marinika Tepić ili ja. U zatvor će ići onaj ko laže. Marinika Tepić će morati sve da dokaže”, rekao je Marković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare