Čedomir Jovanović i Nemanja Aleksić Foto: Vesna Lalić

Političar i lider LDP Čedomir Jovanović primio je sinoć poziv od policije da se javi u policijsku stanicu radi davanja izjave nakon što ga je novosadski advokat Nemanja Aleksić prijavio zbog navodnih pretnji. Nakon što je obavio razgovor sa policijom, Jovanović je pušten.

Vest da je političar Čedomir Jovanovi priveden sinoć, te da mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, ispostavila se kao netačna jer se lider LDP sam javio u policijsku stanicu nakon što je dobio poziv od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Nakon davanja izjave o navodnim pretnjama upućenim advokatu Aleksiću, Jovanović je pušten i prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, zadržavanje mu nije određeno.

advokat Nemanja Aleksić Foto:promo/lawofficealeksic.rs

Kako su mediji pisali, Jovanović je advokatu Aleksiću navodno pretio zbog izvršenja u postupku u kom se kao pravni zastupnik jedne banke pojavljuje Aleksić, ali se Jovanovićevo ime nigde ne pominje. Navodno, reč je o izvršenju za stan Jovanovićeve tašte.

U međuvremenu, redakcija portala Nova.rs kontaktirala je advokata Aleksića kako bismo čuli njegovu stranu priče, ali nas je uputio da oko osnova sumnje da je Čedomir Jovanović izvršio krivično delo izjavu nam može jedino dati Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

„Što se tiče postupka koji vodimo, Čedomir Jovanović nije stranka u istom“, potvrdio je i advokat Aleksić.

Bonus video: Čeda Jovanović o incidentu na aerodromu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare