Posledice požara koji je sinoć zahvatio stambenu zgradu u Ulici Jožefa Marčoka 5 na Limanu od jutros deluju zastrašujuće. Dva stana na šestom spratu su skoro potpuno izgorela, kao i krov nad većim delom zgrade, dok se voda od gašenja probila do nižih spratova.

Posledice požara na Limanu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Očajni stanari još uvek zvanično ne znaju šta je dovelo do vatrene stihije koju su novosadski vatrogasci gasili duže od četiri sata. Zgrada je bez struje, a miris paljevine oseća se čak i na ulici na kojoj leže polomljeni crepovi i nagorele grede. Ispred ulaza dežuraju policija i vatrogasci, koji prate vlasnike do stanova kako bi uzeli neophodne stvari dok se nalaze u privremenom smeštaju.

Posledice požara na Limanu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Uz pomoć Grada Novog Sada, njima je od sinoć omogućeno da borave u Hotelu Vojvodina, dok zgrada opet ne bude bezbedna za život. Stanarka sa šestog sprata čiji je stan nakon požara poprilično oštećen, rekla je za radio 021 da se nada da će neko iz Grada pomoći prilikom saniranja štete.

Posledice požara na Limanu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Nama je rečeno da ćemo u hotelu ‘Vojvodina’ biti do daljeg. Ne znamo šta će biti sa našim stanom, nezaposlena sam i nemam sredstava sama da platim. Nadam se da će neko iz Grada da nam pomogne“, poručila je stanarka.

Vlasnik stana na 5. spratu Feđa Kamasi kaže da je najbitnije da su svi dobro i da niko nije povređen.

Pročitajte još:

„Supruga me je pozvala oko 15 časova. Kada sam stigao, ona i sin su već bili napolju, kao i većina komšija. Nismo mogli ništa drugo da uradimo sem da gledamo kako ovi hrabri ljudi, vatrogasci, gase požar“, kaže Kamasi za Nova.rs. Njegov stan srećom nije oštećen u požaru, ali su se ogromne količine vode tokom gašenja probile u skoro svaku prostoroju stana. Ni on, kao i ostali stanari, ne zna šta je moglo izazvati plamen koji su vatrogasci jedva savladali.

Posledice požara na Limanu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs
Posledice požara na Limanu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Podsetimo, vatrena stihija izbila je juče oko 15.30 sati, a u požaru srećom niko nije povređen jer su stanari na vreme uspeli da pobegnu na ulicu. Vatrogasci su duže od četiri sata gasili požar koji je buktao iz tavanskog prostora, a pretpostavljalo se da su se zapalile stare gume, koje su stanari, navodno, tamo odlagali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare