Podeli
Foto: Vesna Lalić, Zoran Lončarević

Sudija Lidija Alagić, koju je više žena optužilo da je u brakorazvodnim parnicama starateljstvo nad decom na nezakonit način dodeljivala očevima, ponovo se našla u žiži javnosti nakon što je danas Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu raspisalo potragu za voditeljkom i autorkom emisije "Život priča" Tatjanom Vojtehovski. Inače, protiv Vojtehovske se vodi postupak zbog podataka koje je iznela u svojoj emisiji i koji se tiču dodele starateljstva moćnim očevima, a u epizodi koja je sporna Vojtehovski je upravo pomenula i sudiju Alagić.

Za Vojtehovskom je potraga raspisana zbog neodazivanja na pozive suda, a sporni postupak protiv njega tiče se mehanizma dodeljivanja dece. Ona je u svojoj emisiji detaljno opisala kako funkcioniše pomenuti mehanizam, a autorka je u svojoj emisiji prozvala upravo sudiju Alagić i temeljno obrazložila na koji je način ona radila.

Foto:Zoran Lončarević

Vojtehovski je tada otkrila spregu između sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu Lidije Alagić, istih veštaka i istog advokata suprotne strane, koji su se ponavljali u nekoliko različitih slučajeva, kod nekoliko majki koje su ostajale bez dece.

Pročitajte još...

Najpoznatiji slučaj, koje se srpska javnost i dalje živo seća, a u kojem je bila sudija Alagić, jeste slučaj oduzimanja dece Mariji Mali od strane tadašnjeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Alagićeva je tada donela presudu kojom je troje dece Marije i Siniše Mali poverila ocu na negu, čuvanje i vaspitavanje i kojoj je odlučeno da majka može da viđa decu svake srede u trajanju od 4 sata, kao i svakog drugog vikenda. Takođe, istom presudom Marija Mali se obavezala da plaća alimentaciju od 30.000 dinara mesečno ukupno za svo troje dece.

Interesantno je i da je sudija Alagićeva, a kako su pisali mediji, i pored optužbi sa kojima se susrela, ubrzo napredovala i postavljena je za sudiju Višeg suda u Beogradu.

Foto:N1/ Marija Mali

Inače, nakon što je slučaj Marije Mali procureo u javnost, ona je i sama u više navrata skretala pažnju na “sumnjiv rad” Alagićeve.

“Dok sam živa, ja ću da se trudim da se dokaže kako rade Dragan Krajnović i Lidija Alagić. Mi se borimo protiv toga, ne samo za nas i našu decu, nego uopšte da se takve stvari ne ponavljaju”, rekla je ranije za BIRN Marija Mali.

Pročitajte još...

Komentari

Vaš komentar