Slučaj „Jovanjica 2“: Koluviji dodeljen advokat

Hronika 14. jun. 202117:16
Podeli:
Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Nakon dva odlaganja pripremno ročište za "Jovanjicu 2" održano je u Višem sudu u Beogradu. U postupku su optuženi pripadnici policije, Bezbednosno-informativne agencije i Vojnoobaveštajne agencije. Za njih tužilaštvo tvrdi da su štitili prvooptuženog Predraga Koluviju, vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi, kome se već sudi, u postupku "Jovanjica 1". Ročište će biti nastavljeno u četvrtak.

Kako N1 nezvanično saznaje, Koluviji je dodeljen advokat po službenoj dužnosti s obzirom na to da je pre tri nedelje otkazao punomoćje svim svojim braniocima.

Koluvija je u obe optužnice, „Jovanjica 1“ i „Jovanjica 2“, označen kao organizator kiminalne grupe.

Osim njega, još osmorica optuženih se sumnjiče da su sarađivali sa Koluvijom i da su mu, dok je ilegalno uzgajao marihuanu, pribavljali poverljive informacije iz policije, obezbedili oružje, falsifikovali dokumentaciju da je pripadnik Vojnoobaveštajne agencije, kao i specijalne policijske registarske tablice.

Svi okrivljeni u postupku „Jovanjica 2“ se brane sa slobode, izuzev prvookrivljenog Koluvije i njegovog vozača i saradnika Miloša Teofilovića koji je u pritvoru, ali ne po odlukama u ovom predmetu. Naime, Teofilović je u februaru uhapšen zbog sumnje u trgovinu heroinom u akciji srpske policije i američke DEA.

Trebalo bi da budu održana dva pripremna ročišta u ovom postupku, koja su zatvorena za javnost. Tek nakon toga počeće glavni pretres koji je javan i tada zvanično počinje suđenje.

Zamenik tužioca za organiozovani kirminal Saša Drecun zatražio je ranije spajanje optužnice „Jovanjica 1“ i „Jovanjica 2“ iz straha da bi u oba postupka moglo da dođe do odugovlačenja i opstrukcije. Odluku će doneti sudija kad se završe pripremna ročišta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar