Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke rekao je u intervjuu za NIN da je komunikaciju sa prvooptuženim u slučaju "Jovanjica" Predragom Koluvijom, pored šefa BIA za grad Beograd Mirka Škera imao i Darko Đendić, koji je, kako je rekao, u tom momentu bio šef regionalnog centra BIA i Škerov šef.

Novinarka NIN-a upitala je Aleksića, s obzirom na to da je pominjao Mirka Škera, čiji je kadar bio kao načelnik Centra BIA za Grad Beograd, na kojoj poziciji je sada i šta mu zamera.

„Nemam ja šta da mu zameram, ja tog čoveka ne poznajem, samo u ovom nenormalnom ambijentu radim posao koji bi trebalo da radi policija i tužilaštvo. Ograđujem se, jer je u policiji i tužilaštvu veliki broj ozbiljnih profesionalaca, ali im ne dozvoljavaju da obavljaju posao kako treba“, rekao je Aleksić.

Foto: Printscreen minrzs.gov.rs

Na pitanje da li je Mirko Škero taj profesionalac, Aleksić je izjavio:

„Dozvolite, Mirko Škero po mojim informacijama nije taj profesionalac. U momentu hapšenja Predraga Koluvije bio je šef BIA za Grad Beograd. Kontaktirao je sa Koluvijom i govorio mu šta se dešava. Poslao je na imanje svog zaposlenog Aleksandra Tošića, koji je uhapšen i optužen i kojem se sudi za Jovanjicu 2. Tošić je na imanju rekao policajcima da je to zajednički projekat države i Koluvije i da treba da stanu sa istragom i hapšenjem. Ekskluzivno ću vam reći da nije samo Mirko Škero taj iz BIA koji je imao dodira sa Koluvijom, kao i Tošić, već i Darko Đendić, koji je u tom momentu bio šef regionalnog centra BIA i šef Mirku Škeru. Zanimljivo, ni Darka ni Škera, za koga je utvrđeno da je komunicirao sa Koluvijom, niko nije pozvao na saslušanje, niti su ih priveli, niti su obuhvaćeni istragom. Tako da dolazimo do zaključka da je uključen i šef BIA Bratislav Gašić ako su njegovi načelnici i šefovi za Beograd i region direktno uključeni. Da u ovoj državi postoji političke i sudske odgovornosti, Gašić ne bi mogao da bude direktor BIA više ni dan. Jer Jovanjica je njegova odgovornost“, rekao je između ostalog u intervjuu za NIN Miroslav Aleksić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare