Milan Dumanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Bivši pripadnik Odeljenja za dokumentovanje i opservaciju MUP Srbije Milan Dumanović saslušan je danas povodom prijave koju je protiv njega podnela Bezbednosno informativna agencija (BIA) zbog sporne izjave u emisiji "Utisak nedelje", a kako objašnjava za portal Nova.rs, tužiocu je kazao da se njegova izjava temelji na tome da su radnici BIA bili angažovani u "Jovanjici", najvećoj narko-farmi u Evropi.

Milan Dumanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Saslušan sam povodom prijave koju je BIA podnela gde oni meni stavljaju na teret da sam izazvao paniku i nerede svojom izjavom u „Utisku nedelje“ i da sam narišuo integritet službe, ali i da je nepoverenje u tu službu povećano nakon mojih izjava. Ja sam rekao da sve to temeljim na tome da su radnici BIA radili na Jovanjici, da je to bio njihov posao, a to je najveća narko-farma u Evropi na čelu sa Predragom Koluvijom koji je bio visoki član SNS“, priča Dumanović za Nova.rs.

Dodao je da je pred tužiocem negirao da BIA ima integritet od početka svog postojanja.

„BIA, odnosno ljudi zaposleni u toj službi, učestvovali u najtežim krivičnim delima. Tužilaštvo će možda sprovoditi neke dalje radnje, možda ne, za sada to ne znam, ali sve u svemu bili su korektni“, dodaje Dumanović i podvlači da oni iz Pokreta oslobođenja neće stati na ovakve pokušaje da se spreči njihovo dalje delovanje.

Inače, Dumanovića ovog meseca očekuju još dva odlaska u tužilaštvo – 10. juna po prijavi načelnika za PU Beograd Veselina Milića, a 18. po prijavi Bratislava Gašića.

Milan Dumanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, Dumanović je u Utisku nedelje kazao da novac zarađen od droge dele BIA i Srpska napredna stranka.

Inače, Dumanović već godinama ima status okrivljenog u postupku koji se protiv njega i njegovog kolege Mladena Trbovića vodi zbog odavanja službenih tajni MUP-a. Njih dvojica su pokušavali da ukažu na nezakonite postupke tadašnjeg rukovodstva ministarstva vezano za putovanje predsednika Vučića u Potočare.

Dumanović, inače, nije jedini koji je nakon gostovanja na Novoj završio sa pozivom za saslušanje ili informativni razgovor. Isti poziv dobili su i Igor Jurić iz Fondacije „Tijana Jurić“ i Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista pokreta Odbranimo reke Stare planine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare