Advokat Stanoja Stankovića obavestio je danas Osnovni sud u Nišu, u nastavku suđenja vozaču Zorana Babića, Dejanu Stanojeviću (36), osumnjičenog da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijevića, da je njegov klijent preminuo.

Kako piše Telegraf, pre početka suđenja, Stankovićev advokat je obavestio sud da je Stanoje nedavno preminuo, pa mu je sudija Miško Radivojević naložio da pribavi punomoćje njegove porodice kako bi mogao dalje da učestvuje u sudskom postupku.

Inače, vozač bivšeg direktora „Koridora Srbije“ se tereti da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca. Kako je utvrđeno tokom istrage, on je službenom „škodom superb“ krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u „opel astru“ koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo „folksvagen pasata“ koji je napuštao rampu.

Od siline udarca Stanika koja je bila na zadnjem sedištu „opela“ je poginula na licu mesta, njena sestra Mirjana Aleksić koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je teške povrede opasne po život a teško je povređen i Babić koji je bio na zadnjem sedištu “škode”.

Takođe, teško je povređen i vozač „pasata“ Stanoje Stanković dok je Srđan Aleksić koji je upravljao „astrom“ zadobio lakše povrede.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare