Sestra stradale na rampi u Doljevcima: Snimak krije istinu

Hronika 23. dec. 202015:32 > 15:34
Podeli:
Foto: Shutterstock

Mirjana Aleksić, sestra tragično nastradale Stanike Gligorijević, rekla je da očekuje da se do kraja suđenja pojavi snimak sa naplatne rampe u kome se vidi ono što se događalo dva minuta nakon udesa.

„Suđenje ne može da se završi dok se snimak ne pojavi, ali ne verujem da će biti tako. Ne verujem u pravdu. Tu predsednik (Aleksandar Vulić) igra ulogu, niko drugi“, izjavila je Aleksić.

Kako je kazala Aleksić, pred sudom treba da svedoči onaj koji je naredio da policajac BIA dođe na naplatnu rampu osam minuta nakon udesa i uzme dva minuta snimka sa bezbednosnih kamera.

Prema njenim rečima, svi svedoci odbrane koji su do sada svedočili pred sudom nisu govorili istinu.

Vozač „Koridora Srbije“ Dejan Stojanović (36) nije se danas pojavio u Osnovnom sudu u Nišu, zbog čega je odloženo ročište u sudskom postupku koji se vodi protiv njega zbog izazivanja nesreće na naplatnoj rampi „Doljevac“ u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, dok je pet osoba lakše i teže povređeno. Stojanovićev branilac, advokat Slavoljub Milošević rekao je da se njegov klijent nije pojavio na ročištu zbog toga što od juče ima zdravstvene tegobe.

Ročište je odloženo za 8. mart naredne godine, uz napomenu da će sud izdati nalog za Stojanovićevo privođenje ukoliko odbrana ne dostavi validno opravdanje u roku od nedelju dana.

Advokat oštećenih advokat Božo Prelević u izjavi novinarima rekao je da se ne može naslutiti još koliko će trajati sudski postupak protiv Stojanovića, kojeg je nazvao „kaskaderom“.

On je rekao da može da se dogodi da se optuženi ne pojavi ni na narednom ročištu.

Prelević je dodao da bi na prvom narednom ročištu trebalo da budu saslušani članovi komisije veštaka, zaposleni na naplatnoj rampi i jedan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Komentari

Vaš komentar