Milan Radonjić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon bivšeg šefa Resora državne bezbednosti Radomira Markovića, ubice osuđenog na maksimalnu kaznu zatvora zbog zločina na Ibarskoj magistrali, u ponovljenom postupku za likvidaciju novinara Slavka Ćuruvije, saslušan je i drugooptuženi Milan Radonjić, takođe jedan od bivših načelnika DB.

„Ostajem pri svemu što sam rekao u svim fazama postupka od početka 2001. pa nadalje. Želim da se izjasnim i pojasnim stvari koje mislim da su važne. Nisam član nikakve kriminalne organizacije, nemam saznjanja o postojanju kriminalnih organizacija, nikada nisam izvršio krivično delo. Evo 20 godina objašnjavam kako Služba radi“, kazao je optuženi Radonjić.

On je dodao da „nikad nije dobio nalog da izvrši krivično delo od svog starešine“.

„Nikada ni jednom kolegi nisam dao protivzakonit zadatak ili nešto što se kosi sa zakonom, ni Romiću ni Kuraku. Ne postoji čovek na planeti koji može na ruke da primi novac od neke strane institucije, a da ja ne izdam nalog da se to lice pokrije i da se vidi o čemu se tu radi. To je bio jedini operativni razlog da se Ćuruvija stavoi na mere“, kazao je on i dodao:

Pročitajte još:

„Ne interesuje me da li je to novinar, sveštenik, auto-mehaničar ili kosmonaut. Da mi je rod uradio bih to isto. Znam da te strane institucije ne rade to bez razloga. Ako sam kriv zbog toga obesite me“.

Odgovarajući na pitanja zašto je uoči Ćuruvijinog ubsitva prekinuta njegova pratnja, Radonjić je kazao da je to bilo trenutno jer razlog za tim u tom trenutku više nije postojao.

„Da li bi se radilo sutradan, za pet dana ne znam, ali bi se sigurno nastavila“, dodao je Radonjić, koji je tužiocu na pitanje da li je Ćuruvija primao novac, naveo da mu je to rekao Stevan Nikčević.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar