Foto:Shutterstock

Protiv dvojice učenika osnovne škole u Bačkom Jarku podnete su krivične prijave pod sumnjom da su zlostavljali dečaka sa smetnjama u razvoju, a povodom celog slučaja oglasila se i škola koju pohađaju maloletnici. Iz Osnovne škole "Slavko Rodić" kažu da se žrtvi pruža psihološka pomoć.

„U Osnovnoj školi „Slavko Rodić“ dogodio se slučaj nasilja 18. maja. Škola je odmah po saznanju da se dogodila navedena situacija, postupila po Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, kao i po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, i o slučaju odmah prijavila svim nadležnim institucijama – Školskoj upravi Novi Sad, MUP-u, Centru za socijalni rad, koji dalje postupaju prema svojoj nadležnosti. Takođe, postupa po svim navedenim propisima i preduzimaju sve potrebne mere u ovoj kriznoj situaciji“, navodi se u saopštenju škole.

Pročitajte još:

„Sprovodi se Plan zaštite na nivou škole i Plan pojačanog vaspitnog rada sa počiniocima. Takođe, organizovana je psihološka podrška učeniku, žrtvi nasilja, od strane škole, Centra za socijlani rad i biće organizovana podrška od strane dečijeg psihologa Dečije bolnice Novi Sad. Svakodnevno se vode razgovori sa učenicima i nastavnicima, sa ciljem smirivanja posttraumatskih reakcija i pružanja psihološke pomoći“, navode dalje iz škole.

Podsetimo, slučaj u Bačkom Jarku šokirao je građane Srbije. Prema nezvaničnim podacima, jedan od osumnjičenih dečaka naterao je trinaestogodišnjaka da ga oralno zadovoljava, dok je drugi sve snimao mobilnim telefonom, a potom prosleđivao snimak dalje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare