Foto: Foto: Zvornikdanas.com/Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije poginuli su u petak prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, a kako je ispričala porodica nastradalog Krsnika, do poslednjeg trenutka su se nadali da je preživeo.

Kako prenosi portal Blic, sin nastradalog majora Dejana Krsnika ispričao je svojim prijateljima da je za smrt oca saznao iz medija, kao i da se sve vreme nadao da je on ipak uspeo na vreme da se katapultira.

Pročitajte još...

„Pročitao sam na internetu da je pao avion. Kad je stigla informacija da je reč o vojnom avionu MIG 21, znao sam da je tata u njemu, ali sam se nadao da se katapultirao i da je preživeo“, rekao je mladić.

Podsetimo, stravična tragedija dogodila se u petak oko 9.15 sati, a Krsnik i Vasiljević poleteli su sa aerodroma u Batajnici kako bi izvršili redovni letački zadatak.

Prijatelji porodice Krsnik ispričali su za medije i da je nastradali Krsnik u petak trebalo da bude slobodan, ali su ga zvali da radi.

„Rekao mi je da je Dejan u petak trebalo da bude slobodan, ali su ga zvali s posla i molili ga da dođe na aerodrom kako bi leteo s Vasiljevićem. Dejan je pristao da i na slobodan dan radi. U početku niko nije znao šta se dešava. Dejanovog sina su zvali ljudi, raspitivali se kako je. Posle nekoliko sati su mu javili da je poginuo. Rekao mi je da mu se ceo svet srušio, da je u tom trenutku ispustio slušalicu koju je držao“, ispričala je prijateljica za medije, prenosi Blic.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Zvonko Vasiljević, Dejan Krsnik

Inače, majoru Krsmanu ovo je bio jedan od poslednjih zadataka u vojsci, nakon čega je trebalo da se konačno penzioniše.

Podsetimo, piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar