Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, v

Dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Vladimir Lojanica, danas je u svojstvu građanina dao izjavu u policiji u vezi sa svojim saznanjima povodom prijava studentkinja i studenata da ih profesor tog fakulteta vređa i uznemirava koristeći se seksualnim konotacijama, saznaje Nova.rs.

On je izjavu u policiji dao samoinicijativno. Sutra je planirano uzimanje izjave od sekretara fakulteta, a u ponedeljak fakultetskog poverenika za ravnopravnost.

Nakon toga, očekuje se da policiji iskaze daju i devojke koje se smatraju oštećenim.

Pročitajte još:

Povereniku za ravnopravnost do sada je više desetina devojaka podnelo interne prijave za uznemiravanje nakon javnog poziva dekana da to učine.

Policija uzima izjave po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u cilju prikupljanja svih neophodnih podataka i obaveštenja radi utvrdjivanja postojanja nekog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu u ponedeljak formiralo predmet povodom medijskih objava u vezi sa navodima studentkinja i studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, koji su objavljeni na društvenoj mreži Instagram i odmah dalo nalog policiji za postupanje.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Po prijemu izveštaja od policije Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o daljem postupanju.
BONUS VIDEO: Dekan Arhitektonskog fakulteta: Optuženi profesor biće suspendovan


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar