Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jezive anonimne ispovesti studentkinja Arhitektonskog fakulteta, koje tvrde da su doživele seksualno zlostavljanje od strane jednog profesora, nastavljaju da se nižu. Jedna studentkinja napisala je da joj je taj profesor, čije je ime najčešće pominjano u ispovestima, lupio šamar na fakultetu! Druga je, pak, rekla da je videla kako isti profesor studentkinji zavlači prste ispod mrežastih čarapa.

„Što se tiče neprimerenih izjava, fazona, toga je bilo svako malo, ali valjda kako smo klinci još to ne registrujemo kao nešto što treba prijaviti. Kažeš „Bože me sačuvaj“ u sebi, „kakva budala“ i čekaš kraj vežbi. Nakon što dočekah jednom prilikom kraj vežbi, svi su krenuli da izlaze i uputila sam se ka čuvenom … ne bih li ga pitala oko predaje kolokvijuma, neću biti tu za isti – imam operaciju, da li mogu ranije ili kasnije da predam. Pre nego što sam rekla išta više sem izvinite, usledio je šamar. Da se razumemo, nije tu bila odvaljena vilica, ali me nije baš ni pomazio… Zbunjena skroz, skamenila sam se, nisam znala kako da odreagujem. On se nasmejao i rekao kaži šta treba. Ja jelte kao tek došla na fakultet, nisam ništa rekla, nisam znala šta da kažem, samo sam postavila svoje pitanje, dobila odgovor i izašla iz sale u šoku“, napisala je jedna studentkinja.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Druga je dodala:

„Prisustvovala sam situaciji u kojoj je profesor sa leđa prišao koleginici koja je nosila mrežaste čarape i zavukao joj prste ispod njih. Takođe, čula sam da je istu stvar uradio drugoj osobi kada su u pitanju bile farmerke pocepane na butinama“.

Ista studentkinja napisala je i da je taj profesor, kog pominje večina studentkinja Arhitektonskog u ispovestima, njenoj drugarici slao poruke neprimerenog sadržaja na Instagramu.

„Kada sam pohađala nastavu u toj sali, osećala sam kao da je potrebno da na vežbama „držim gardo“ i ne ponašam se opušteno kako ne bih dala povoda profesoru da to iskoristi na bilo koji način, kako on to i ume. Uprokos tome, doživela sam „odmeravanje“ od glave do pete nekoliko puta“, navela je ona.

Pročitajte još:

Još šokantniju ispovest dala je jedna stundetkinja koja kaže da ju je isti profesor, na drugoj godini studija, uhvatio za vrat i pribio je uz zid.

„U drugoj godini studija bila sam kod P u sali. Bio je lep letnji dan, bila sam u haljini do poda, imala sam planove za nakon što predam ispit. Treći sprat, učionica likovnog, dolazim pred sam kraj termina, predajem rad, on ustaje i obilazi oko mene, diše mi kraj uveta i šaljivim tonom me poziva u kafanu da se iskupim za kašnjenje. Prilazi mi drug, kaže da ga sačekam da idemo zajedno posle. Izlazim ispred sale, drug ostaje da reši oko svojih radova, skoro svi su otišli već. Gledam u telefon naslonjena na zid, vrata od sale se otvaraju, krećem ka njima misleći da je drug završio, izlazi P, baca pogled po praznom hodniku, okreće se ka meni u par koraka me pribija uz zid i steže ruku oko mog vrata. Ja sam šokirana, grebem ga po ruci, on kaže „mmm, kako smo opasni“. Čuje se lupa vratima i daljini hodnika, pušta me i odlazi u tom pravcu“.

Jedna od devojaka je rekla i da je istom profesoru predala rad, a da joj je on odgovorio da je „rad za 8, ali da bi bila veća ako bi otišli na kafu“.

BONUS VIDEO: Dekan Arhitektonskog fakulteta: Optuženi profesor biće suspendovan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare