Foto:EPA/VICTOR LERENA / POOL

Luka Bojović, vođa razbijenog zemunskog klana koji se nalazi u španskom zatvoru na izdržavanju zatvorske kazne, saslušan je u svojstvu osumnjičenog u vezi sa ubistvom Gorana Pejovića. Bojović je kako pišu podgoričke Vijesti na salušanju tvrdio da on nema nikkave veze sa ovim ubistvom.

„Nažalost, ni to saslušanje (Luke Bojovića) nije pomoglo niti nam je dalo neke podatke u smislu rasvetljavanja i otkrivanja drugih izvršilaca“, kazala je portparolka Višeg državnog tužilaštva i viša državna tužiteljka, Lepa Medenica.

Tužilaštvo istragu vodi i protiv člana zemunskog klana Sretka Kalinića, za koga se veruje da je pre 12 godina greškom ubio Pejovića. Kalinić je još 2010. godine hvatskim istražiteljima priznao da je trebalo da likvidira Ivana Delića, ali da je greškom ubio mladića koji je na sebi imao istu majicu kao i Delić. Kasnije je to priznanje povukao.

Foto: Printscreen/YouTube/B92

Ništa nije priznao ni crnogorskim tužiocima.

„Ovo tužilaštvo je osim brojnih preduzetih radnji putem međunarodne pravne pomoći u dva narata saslušalo okrivljeno S.K. putem zamolnice upućene Republici Srbiji i oba puta obavljeno je saslušanje u pristustvu tužilaca ovog tužilaštva i na žalost oba puta je okrivljeni iskoristio svoje pravo i branio se ćutanjem“, navodi Medenica.

Sretko Kalinić je jedan od učesnika u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića trenutno se nalazi u zatvoru u Beogradu. Istraga protiv njega u Crnoj Gori, za ubistvo Gorana Pejovića pokrenuta je pre četiri godine, a na konkretno pitanje: Da li su dokazi koji su prikupljeni do sada dovoljni da se Kalinić nađe pred sudom, tužiteljka odgovara:

„Za sada Tužilaštvo nema toliko dokaza sa kojima bi moglo da ide na podizanje optužnice“, pišu Vijesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar