Foto: Privatna arhiva, Milan Malíček / Borgis / Profimedia

Aleksandar Šarac, koji je ubijen pre mesec dana u garaži TC Ušće, trebalo je da bude saslušan kao svedok na suđenju Alanu Cigleru i Čabi Deru, optuženim za ubistvo njegovog zeta Nebojše Markovića, a koje bi u sredu trebalo da otpočne pripremnim ročištem u Višem sudu u Beogradu. Ubijeni Šarac je navodno tog januarskog jutra 2019. pred porodičnom kućom na Banovom brdu, bio prava meta Ciglera i Dera, a s obzirom da je likvidiran neposredno pre početka suđenja i to iz trećeg pokušaja, postoje indicije da je da je motiv sačekuše u Ušću bilo upravo njegovo moguće svedočenje.

Aleksandar Šarac, Foto: Instagram/duh.grobarstva

Istraga ubistva Aleksandra Šarca dala je rezultate već u prvim danima istrage jer je policija uspela da identifikuje navodnog likvidatora Lazara I. (23) iz Kraljeva. On međutim, do danas nije uhapšen, uprkos neprekidnoj policijskoj potrazi, ali i najnovijoj objavi rata države s mafijom, koju je proglasio predsednik Aleksandar Vučić.

„Već u prvim satima istrage, Šarac je označen kao pripadnik međunarodne razbojničke bande „Pink panter“ da bi u narednim danima bio povezan sa crnogorskim zaraćenim klanovima, ali i huliganskim navijačkim grupama, koje su ga, uoči ubistva, javno po društvenim mrežama označavale kao policijskog „tastera“ koji je mnoge „namestio“. Međutim, mnogima je, slučajno ili namerno, promakla činjenica da uskoro otpočinje suđenje Cigleru i Deru, koji su navodno greškom ubili njegovog zeta Nebojšu Markovića, u januaru 2019. u Ulici Rajka od Rasine „, kazao je za Nova.rs sagovornik upućen u istragu likvidacije u „Ušću“.

Pročitajte još:

On dodaje da je veoma zanimljiva činjenica što se ovo suđenje, koje otpočinje skoro dve godine nakon zločina na Banovom brdu, nije nijednom provuklo u medijima kao mogući motiv Šarčevog ubistva.

Foto: Privatna arhiva

„Iako je Čaba Der priznao ubistvo Markovića, ali i označio Ciglera kao svog šofera koji ga je dovezao i odvezao sa mesta zločina, ne znači da neko drugi nije imao razlog da ućutka Šarca, koji je na suđenju možda mogao da otkrije i nešto više o sebi i razlozima zbog kojih je neko naručio njegovo ubistvo. Ovako, sve je ostalo na nivoima spekulacija. Čaba Der jeste priznao, ali je uz to u celu priču uvukao balkansku mafiju i zaraćene klanove, kojima se pripisuju apsolutno sve likvidacije u Beogradu koje se događaju poslednjih godina. Na javnosti je da sama zaključi da li je moguće da su apsolutno svi zločini povezani sa „balkanskom mafijom“ i klanovima“, završava naš sagovornik.

Čaba Der Foto: Milan Malíček / Borgis / Profimedia

Inače, suđenje Čabi Deru i Alenu Ciglaru počeće u sredu pripremnim ročištem u Višem sudu u Beogradu. Deru će se suditi u odsustvu jer se nalazi u zatvoru u Budimpešti zbog ubistva mađarskog biznismena, a nakon što je uhapšen u Češkoj, njegovo izručenje tražila je i Holandija zbog ubistva hrvatskog biznismena u tom gradu.

– Ja sam povukao obarač, ali sam se branio jer su pripadnici kriminalne grupe tog čoveka želeli da me ubiju. Život mi je bio ugrožen, otišao sam tamo da im pokvarim plan da oni dođu u Mađarsku i ubiju mene – rekao je Čaba Der u intervjuu iz mađarskog zatvora, demantujući da mu je za ubistvo u Beogradu bilo plaćeno oko 8.000 evra.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar