Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Aleksandar Šarac (35), bivši pripadnik međunarodne lopovske bande "Pink Panter", preminuo je danas u beogradskom Urgentnom centru od posledica ranjavanja, nakon što je desetak dana upucan u TC Ušće.

Šarac koji se od 17. oktobra borio za život sa dva metka u glavi, bivši je pripadnik međunarodne lopovske bande „Pink Panter“, a našoj javnosti je poznat od 2019. godine kada se našao na meti „nasmejanog ubice“, Čabe Der.

Čaba Der Foto: Milan Malíček / Borgis / Profimedia

Čaba je 5. januara 2019. godine došao ispred kuće u kojoj živi Šarac, čekao ga da izađe, jer je trebalo da ide na trening u tom trenutku, ali je umesto njega izašao zet Nebojša Marković. Umesto da likvidira Šarca, Čaba je pucao u Markovića i u njega ispalio nekoliko metaka dok je pakovao dečija kolica u gepek.

Nekoliko meseci posle ubistva Markovića, Der je uhapšen u Pragu i optužen je za nekoliko ubistava širom sveta. Nalazi se u zatvoru u Mađarskoj, a ime naručioca ubistva Šarca je do danas ostalo nepoznato.

Inače, Čaba je tada izjavio saučešće Nebojšinoj porodici i izjavio „da nije imao drugog izbora nego da izvrši atentat“.

Osim toga, Šarac je bio u zatvoru na izvršenju kazne zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Na meti je bio i 7. avgusta 2018. godine. Tada je u Ulici Rajka od Rasine, na kuću bivšeg košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, koji je živeo odmah do njega, bačena bomba. Avdaloviću je oštećen automobil, a pretpostavljalo se da bivši igrač Partizana nije bio meta, već upravo komšija Šarac i da je bomba bačena zbog podele plena iz pljačke juvelirnice u Italiji.

O Šarcu se u svetskim medijima pisalo kada je uhapšen u Italiji zbog pljačke zlatare u Milanu. On je tada s Urošem Ivkovićem u septembru 2016. godine ušao u juvelirnicu, gde je tražio od prodavačice da mu pokaže dragulje. Krenula je da ih vrati u sef, Šarac ju je uhvatio, oborio i vezao joj ruke, nakon čega mu se priključio Ivković. Uhapšeni su nakon što je prodavačica policiji rekla da je razumela reč “čekaj” na osnovu koje je italijanska policija znatno suzila potragu. Za ovu pljačku su uhapšeni 2017. godine.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Inače, beogradska policija u saradnji s Višim javnim tužilaštvom, identifikovali su Lazara. I. (23), kao pucača na Aleksandra Šarca. Lazar je dobro poznat policiji, jer se sumnjičio za teške krađe, razbojništva, nelegalno držanje oružja, tuče, obijanje trafika i automobila. Kada je bio maloletan, Lazar I. je izbo čoveka nožem jer je želeo da ide u toalet pre njega.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar