Aleksandar Šarac Foto: Instagram/duh.grobarstva

Neposredno nakon što je u "bezbednom" Beogradu, u sred dana, na parkingu tržnog centra Ušće upucan Aleksandar Šarac, označeni član razbojničke bande "Pink panter", predsednik Srbije Alksandar Vučić, po ko zna koji put je objavio rat mafiji. U prvih deset dana "rata", ubica je identifikovan uz pomoć video nadzora i pametnih kamera kao Lazar I. (23), ali uprkos "ratnom stanju" i vesti da je Šarac juče preminuo u bolnici, on još uvek nije pronađen ni uhapšen.

Podsetimo, Aleksandar Šarac, upucan je sa dva metka u glavu pre deset dana u garaži TC „Ušće“, ali juče je preminuo u bolnici od posledica ranjavanja. Njegov osumnjičeni ubica uspeo je nekako da umakne policiji uprkos tome što je ceo grad pod, takozvanim – „pametnim kamerama“.

Zbog svega toga, pitanje koje se samo nameće jeste gde je tačno zapela potraga i istraga ove brutalne likvidacije, s obzirom na to da ni nalogodavac zločina nije otkriven, uprkos najavama i „ratnoj“ propagandi da će ubica ubrzo biti uhapšen.

Lazara I. su snimile kamere u garaži kako nakon pucnjave na Šarca napušta garažu, baca pištolj i laganim trkom odlazi sa mesta zločina. Međutim, od tada mu se gubi svaki trag. U međuvremenu je još saopšteno da ubica sarađuje sa „kavačkim klanom“, ali i to da je Šarac imao neprijatelje među navijačima i njihovim vođama zbog neraščišćenih odnosa iz vremena kada je robijao pop zatvorima.

Zbog svih ovih okolnosti slučaj Šarac veoma podseća na brutalnu likvidaciju Strahinje Stojanovića, koji je takođe ubijen iz drugog pokušaja i to auto-bombom, pre nepuna dva meseca.  MUP je nakon identifikacije ubice takođe obećavao njegovo ubrzano hapšenje, koje se i dalje nije dogodilo. 

Milivoje L. ubica i Stojanović u krugu, Foto:Screenshot/Twitter/@Pluton45873221/Privatna arhivaI u ovom slučaju ubistva, takozvane „pametne kamere“, koje su pre nekoliko meseci postavljene u srpskoj prestoinici, snimile su osumnjičenog Milivoja L. (49) iz Gradiške na dan ubistva kako izlazi iz podzemne garaže u kojoj je Stojanovićevo vozilo bilo parkirano, a policija pretpostavlja da će preko njega, uskoro identifikovati i nalogodavca ovog brutalnog zločina. Međutim, od tada je prošlo više od mesec dana, a Milivoje koji navodno živi u Gradiški, odavno je, prema pretpoistavkama, napustio Srbiju.

Da li se trenutno odvija „naoružavanje“ vojske ili je jedina oprema kojom zapravo vojskovođa raspolaže gradski video-nadzor  još uvek precizno utvrđeno, tek od pomepzno najavljenog obračuna sa mafijom zasad očigledno nema ništa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare