Foto: Facebook/Emir Hadzimujovic

Bivši kikbokser Emir Hadžimujović (29), koji je pet meseci bio u bekstvu, nakon što je u centru Novog Pazara pucao na Amina S. (31), sina poznatog biznismena, predao se novopazarskoj policiji. Za pokušaj ubistva mu preti od 2 do 15 godina kazne zatvora.

Zajedno sa njim, u Policijskoj upravi se pojavio i predao i njegov otac Ferid koji je, kako se pretpostavlja, upravljao vozilom iz kojeg je Hadžimujović pucao iz pištolja i pogodio Amina.
Emir se tereti da je počinio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, dok je njegov otac osumnjičen za ubistvo u pokušaju u pomaganju. Određeno im je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni u nadležno tužilaštvo na saslušanje“, kaže izvor iz istrage za naše medije. Hadžimujović je bio u bekstvu od sredine oktobra, kada je u Ulici Stefana Nemanje, u centru Novog Pazara, iz vozila u pokretu pucao u pravcu automobila kojim je upravljao Amin S. i pogodio ga u nogu.

Povređeni Amin S. je sin poznatog novopazarskog biznismena koji je sa braćom devedesetih godina među prvima u Novom Pazaru pokrenuo proizvodnju odeće od džinsa i obogatio se. Inače, Emir Hadžimujović je bio veoma uspešan kik-bokser, sve dok ga 2016. godine nije upucao Dženan Kačar (36), nanevši mu teške povrede kičme zbog kojih je ostao nepokretan.

Dobar odnos Amina i Kačara najčešće se i navodio kao motiv zbog kojih se sin novopazarskog biznismena našao na meti Hadžimujovića. Inače, Emir je bio i jedan od vođa navijača Novog Pazara, a ovdašnjoj policiji je poznat i po čestim tučama i obračunima. U oktobru 2014. godine učestvovao je u tuči ispred jedne diskoteke u centru grada, tokom koje je pucao iz pištolja i pogodio slučajnog prolaznika Fatmira N. u nogu, nanevši mu teške telesne povrede.

Još uvek nije poznato gde se krio prethodnih meseci, mada su pojedini mediji spekulisali da je, zbog dobrih odnosa navijača Novog Pazara i Fenerbahčea, uspeo da pobegne iz Srbije i krije se u Turskoj.