Foto:Screenshot/Instagram/192_rs/Facebook/Danijel Lazovic/Preuzeto sa Sandžak Danas

Danijel Lazović (33), njegovo troje dece, uzrasta deset, sedam i jedne godine, kao i njihova komšinica Dijana Kutlačić (27), stradali su u subotu na putu Raška-Kraljevo, kada je došlo do teške saobraćajne nesreće. Nesreću je preživela Mirjana Lazović (32), Danijelova supruga i majka troje dece, a zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja uhapšen je vozač oklopnog vozila PASARS M. V. (54). Portal Nova.rs otkriva šta sve dosad znamo o teškoj nesreći u kojoj je pet osoba stradalo.

Nesreća se dogodila u subotu, nešto posle 13 časova, a preliminarni nalazi istrage ukazuju da je vojno oklopno vozilo PASARS prešlo na suprotnu stranu kolovoza i sudarilo se sa automobilom „Ford fokus“ u kojem su se nalazili porodica Lazović i njihova komšinica. Oklopno vozilo, težine 16 tona, čak 12 puta je teže od „Forda“, zbog čega je pravo čudo što je majka mališana preživela ovu stravičnu nesreću

Pročitajte još:

Prizor na mestu nesreće bio je stravičan, jer je vojno vozilo doslovno prešlo preko automobila, pa je teška mehanizacija bila potrebna za njegovo izvlačenje. Vozač Danijel Lazović, njegovo troje dece i komšinica Dijana Kutlačić preminuli su na licu mesta od zadobijenih povreda, dok su hitne službe satima pokušavale da iz smskanog automobila da izvuku Mirjanu Lazović, majku stradale dece.

Foto:Screenshot/Instagram/192_rs

„Putnički automobil bio je potpuno poklopljen vojnim vozilom, skroz smrskan. Na lice mesta došle su ekipe vatrogasaca-spasilaca. Uspeli su nekako da podignu vojno vozilo i pomere ga. Prizor koji nas je zatekao je strašan, ovo je prava tragedija“, ispričao je jedan od očevidaca nesreće.

Nakon što su uspeli da izvuku povređenu ženu, prevezena je u Opštu bolnicu u Kraljevu, gde je zbrinuta zbog povreda podlaktice i posekotine na glavi. Na njen zahtev, dan nakon nesreće, puštena je na kućno lečenje.

Saobraćaj na licu mesta je bio u prekidu nekoliko sati zbog teške nesreće.

Vozač vojnog vozila uhapšen, imao alkohol u krvi

„To je velika katastrofa, građani Srbije davno nisu videli teže slike. Kada sam prvi put video sliku, mislim svi u policiji smo odmah rekli da je nemoguće da je tu bilo ko preživeo“, izjavio je Dačić i dodao da su posledice užasne, a da se uzroci sudara ispituju.

Neobučena i neorganizovana vojska je opasnost za sebe i za svoje okruženje

Povodom stravične tragedije se oglasio i bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš, obraćajući se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali i drugim visokim funkcionerima u Vojsci Srbije.

Zdravko Ponoš Foto:Aleksandar Barda/FoNet

„Neobučena i neorganizovana vojska je opasnost za sebe i za svoje okruženje, čak i kada se angažuje samo za slikanje. Odgovornost 54-godišnjeg vozača utvrdiće istraga. Ali on u nesreći nije učestvovao kao privatno lice. Šta je sa komandnom odgovornošću, moralnom? Sistem ponovo nije zakazao? Gašiću, Mojsiloviću? Vučiću, jesi li i juče bio „vrhovni komandant“ ili si to samo kad razdrljen vršiš smotru“, upitao je Ponoš i dodao:

„Nakon što ste razvalili sistem i vojsku doveli u situaciju da počiva na trećepozivcima, sada biste da vam se poveri omladina na 75 dana. Treba vam za slikanje?“

Bonus video: Ponovo saobraćajna nesreća u Beogradu i ponovo je u pitanju autobus

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare