Ognjen Božović, advokat Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Maloletni K. K. (14), koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u školi "Vladislav Ribinikar", stigao je nešto pre deset časova u Specijalni sud u Beogradu, gde će nastaviti svedočenje u postupku protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića.

K. K. je u sud dovezen sanitetom u sud.

U sud su stigli i roditelje dece ubijene u „Ribnikaru“, kao i porodica stradalog čuvara. Ognjen Božović, punomoćnik porodica oštećenih, pre suđenja govorio je o postupku.

“Danas bi trebalo da se nastavi saslušanje maloletnog ubice, imamo priliku da nastavimo sa postavljanjem pitanja. Probaćemo da razumemo kako je došlo do 3. maja, da razmotrimo teme, koje su to bile pobude i šta je time želeo da postigne. Nadam se i da ćemo dodatno utvrditi poziciju za utvrđenje odgovornosti zašto se to desilo. Verujem da idemo u pravcu ka osuđujućoj presudi, njegov iskaz nije presudan u tom smislu, ali smatram da jeste značajan“, kaže advokat i dodaje:

Ognjen Božović, advokat Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Nadam se da ćemo i danas dobiti još dodatnog materijala koji će utvrditi našu poziciju. Razumem da postoji opravdan interes javnosti i ja sam od prvog dana zagovarao tezu da suđenje bude otvoreno za javnost, ali s obzirom da postoji sudska odluka o isključenju smatram da svako curenje informacija mora da bude ispitano i sankcionisano. U suštini dovodi do jednog okruženja gde mi kao advokati ne možemo da komentarišemo naslove na portalima i novinama. Ne možemo da govorimo o detaljima iz sudnice, a razni detalji završavaju u javnom prostoru. To sve otežava naš rad i traumatizuje žrtve i to nekako mora da se zaustavi. Nadam se da će tužilaštvo imati uspeha”, kaže Ognjen Božović.

Vodio sina u streljanu

Podsećanje, Vladimir Kecmanović, otac dečaka-ubice, tereti se da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od tada 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, te da nije adekvatno čuvao oružje koje je imao u svojoj kući.

Hapšenje Vladimira Kecmanovića, oca dečaka ubice iz
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dečakova majka se tereti za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, imajući u vidu da je njen DNK trag pronađen na jednoj od čaura u učionici škole, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio molotovljev koktel.

VIDEO: Suđenje u slučaju Ribnikar zatvoreno za javnost, a informacije cure – zašto?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare