Foto: EPA-EFE/TIMM SCHAMBERGER

Po rešenju Apelacionog suda u Kragujevcu, pred Višim sudom u Užicu ponoviće se suđenje za ubistvo Sava Gačanina, pogrebnika iz Užica, koji je usmrćen sa dva hica 14. januara 2018. u njegovom preduzeću.

Presudom Višeg suda u Užicu od 4. decembra prošle godine kao izvršilac ovog zločina označen je Vladimir Božović (32), kome je je na teret stavljeno krivično delo teško ubistvo i kome je određena zatvroska kazna od 35 godina. U istom postupku na devet meseci robije osuđen je i Milovan Čekićević, koji je dok je radio kod njega, ukrao 1.000 evra.

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je ovu presudu i naložilo da se Božoviću i Čekićeviću sudi ponovo, a glavni razlog zbog koga je doneto ovo rešenje je propust Višeg suda u Užicu oko sastava veća. Naime, u petočlanom sudskom veću koje je vodilo postupak bio je i jedan sudija koji tu nije smeo da bude, jer je prethodno bio član sudskog veća koje je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Užicu protiv Vladimira Božovića i Milovana Čekićevića. Inače, na početku suđenja dvojici okrivljenih niko nije imao primedbe na sastav sudskog veća.

Novo suđenje zakazano je za 31. mart i 1. april, i to pred većem u novom sastavu zbog čega će se ponoviti dokazni postupak, prenosi Blic.rs.

Podsetimo, beživotno telo Sava Gačaina pronađeno je 15. januara ujutru, dan pošto je ubijen, u prostorijama pogrebnog preduzeća „Konkordia“. Tek u popodnevnim satima, pošto je utvrđeno da nedostaje novac koji je pogrebnik nosio sa sobom i da su vrata njegovog preduzeća bila zaključana sa spoljne strane, naložena je obdukcija koja je pokazala da je ubijen sa dva metka u glavu, od kojih mu je jedan ispaljen u potiljak, a drugi u slepoočnicu. Odmah je otpočela istraga koja na mestu zločina nije pronašla nikakve materijalne tragove.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram