Zoran Babić Doljevac naplatna rampa Foto: Printscreen, Vesna Lalić

Advokat Božo Prelević, zastupnik porodice Stanike Gligorijević, koja je stradala u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi Doljevac, a za šta je pravosnažno osuđen Dejan Stanojević, bivši vozač nekadašnjeg direktora “Koridora Srbije” Zorana Babića, kaže za list Nova da ovim potezom suda nije stavljena tačka na slučaj. Ističe da u slučaju pojavljivanja novih dokaza, može doći do ponovaljanja postupka, ali i do toga da se neko drugi nađe na optuženičkoj klupi.

Slučaj nesreće na naplatnoj rampi ostao je u senci brojnih nerazjašnjenih okolnosti, od toga ko je zaista sedeo za volanom službene škode, do toga da fali ključnih dva minuta snimka udesa i to baš kada se udarac desio.

Božo Prelević za Nova ističe da ovaj postupak nije okončan iako je Stanojević dobio pravosnažnu presudu na četiri I po godine zatvora, i ukazuje na jednu potpuno novu okolnost.

„U slučaju novih dokaza, moglo bi da se uđe u ponovljeni postupak. Neko ima ta dva minuta koja fale i koja bi mogla da rasvete neke okolnosti. Ili snimak ili telefonski poziv u kome neko nekome naređuje da iseku ta dva minuta. Pošto sam siguran da ovo drugo postoji, u tom smislu, ako se pojavi, moglo bi da dođe do ponavljanja“, kaže Prelević i dodaje:

Božo Prelević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Znate, u ovom slučaju je neko lišen života, neko zdravlja, a građani pravde“, navodi on.

Još tokom istrage u javnost je procurela informacija da na snimku nesreće, koji su dostavili “Putevi Srbije”, nedostaju ključna dva minuta, koji bi trebalo rasvetle čitavu nesreću. Nakon toga oglasio se i MUP koji je tvrdio da je dostavljeni snimak autentičan, kao i da se na njemu jasno vidi da Babić nije upravljao automobilom.

Pročitajte još:

Dodatnu zabunu uneo je lično predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić koji je kazao da je video sporni snimak, ali da zbog uznemirujućeg sadržaja ne preporučuje porodici Gligorijević da ga pregleda. Iako je porodicu pozvao da im on lično pokaže snimak, to se do danas nije desilo, a Božo Prelević, advokat porodice Gligorijević, nebrojano puta dosad je ukazivao na to da se radi o ključna dva minuta koja nedostaju I koja bi mogla da rasvetle ceo slučaj.

Podsetimo, tragedija se desila 31. januara 2019. kada je osuđeni Dejan Stanojević, upravljajući službenom “škodom”, udario u “opel astru” koja je bila u traci za naplatu putarine, nakon čega se ona odbila i zakucala u zadnji deo “folksvagena” koji je napuštao rampu.

Naplatna rampa Doljevac Foto:Screenshot

Na licu mesta poginula je Gligorijevićeva, dok je pet osoba lakše i teže povređeno. Teške povrede zadobio je funkcioner SNS Babić, kao i Mirjana Aleksić (48), sestra nastradale Stanike.

Ceo slučaj ostao je u senci brojnih nerazjašnjenih okolnosi, od toga ko je bio za volanom službene „škode“, do toga da nedostaju minuti sa snimka na kome se vidi udes.

BONUS video: Prevrnut kamion

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare