Predrag Popovic
Predrag Popović Foto:Privatna arhiva

Predrag Popović iz Beograda već dve godine ne zna ništa o svojim ćerkama, od deset i devet godina, a u ceo slučaj uključen je čak i Interpol. I pored starateljstva koje mu je dodeljeno, majka Zorica je nekako uspela da devojčice izvede iz zemlje, a Predrag od tog momenta nema informaciju o tome gde su mu deca i ima samo jednu želju - da ih ponovo zagrli.

Od 22. marta 2019. godine Predrag nema nikakvu informaciju o svojim ćerkama, a dosad je kucao na sva moguća vrata, kako bi konačno saznao šta se dešava sa njegovim ćerkama.

“U policiji znaju za moj slučaj, rade na njemu. Ja sam na sve načine pokušao da dođem do dece i neću odustati od toga. O deci ne znam ništa već dve godine, a siguran sam u to da postoje mogućnosti da ih lociraju i konačno mi ih vrate“, kaže za Nova.rs Predrag.

Kako ističe, nakon rastanka sa suprugom, deca su pripala majci, dok je Predrag, u tom periodu, ćerke viđao po određenom modelu – svake srede i tokom vikenda. Ipak, ubrzo su počeli problemi, koji su ubrzo porasli do nezamislivih razmera.

Foto:privatna arhivainterpol

Naime, u tom periodu Predragova bivša supruga upoznala je novog partnera, inače stranog državljana, koji živi u Australiji. Tada njegova žena odlučuje da se napusti zemlju.

“Ubrzo dolazi do toga da ona pokreće postupak protiv mene, kako bi mogla decu da izvede iz zemlje, međutim, tome su se usprotivili radnici Centra za socijalni rad, koji su dali negativno mišljenje. Ja sam tada, uplašen da će odvesti decu, podneo protivtužbu. Ipak, dok se sve to dešava, majka je uspela nekako da izvede naše ćerke iz zemlje i od tada ja ne znam ništa o njima“, priča Predrag za naš portal.

Pročitajte još:

U ceo slučaj uključen je i Interpol, međutim, pomaka i dalje nema. Predrag za Nova.rs ističe da je u kontaktu sa policijom, kao i da oni takođe pokušavaju da pronađu njegovu decu, međutim, postoje određene poteškoće.

“U međuvremenu sam dobio informaciju da su mi deca u državi Vanuata, odnosno da su tamo locirana, a ta država nema postignut dogovor sa Interpolom i nema obavezu da ih izruči Srbiji. Dve godine ne znam ništa o njima“, kaže Predrag, koji samo želi da mu se deca vrate.

U međuvremenu, Predragu je vraćeno starateljstvo nad decom i to po hitnom postupku. Ipak, ni to nije pomoglo da konačno dođe do svoje dece i zagrli svoje maloletne ćerke.

Portal Nova.rs pokušao je da sazna dokle se stiglo sa istragom povodom Predragovog slučaja, međutim do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Bonus video:Akcija „Plaža“: U Srpskom Krsturu pronađeni ilegalni migranti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram