Vladimir Cvijan Foto:BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Advokat Ivan Ninić objavio je danas na svom Tviter nalogu rešenje kojim je Poverenik za informacije od javnog značaja, po drugi put, ukinuo odluku Višeg javnog tužilaštva u Beogradu (VJT) da mu ne dozvoli uvid u spise predmeta u slučaju misteriozne smrti nekadašnjeg funkcionera SNS Vladimira Cvijana, čije je telo pronađeno u Dunavu u blizini Ade Huje, januara 2018.

Ninić je na osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja zatražio od tužilaštva da mu omoguću uvid u predmet, ali je to iz dva navrata odbijeno, uz obrazloženje da je u tome nema interesa javnosti.

„Stigla pošta: Poverenik je DRUGI PUT poništio rešenje VJT Beograd kojim je odbijen zahtev za uvid u spis predmeta u slučaju Cvijan“, napisao je Ninić na Tviteru iznad fotografije rešenja, kojim Poverenik nalaže tužilaštvu da u roku od 15 dana ponovo odluči o njegovom zahtevu.

Podsetimo, da je Vladimir Cvijan preminuo pre tri godine, javnost je saznala tek ove godine, što je odmah pokrenulo brojne spekulacije i nagađanja zašto je smrt bivšeg istaknutog funkcionera DS i SNS skrivana od javnosti sve ove godine. Cvijan je iz žiže javnosti nestao nakon sukoba sa predsednikom republike Alerksandrom Vučićem još 2013. godine, a od tada se o njemu malo šta znalo.

Advokat Ivan Ninić, Foto: N1

Zvanična verzija uzroka smrti je samoubistvo, ali deo javnosti u to sve vreme sumnja, što je ujedno i osnovni razlog Ninićevog zahteva za pristup predmetu. Sumnje u zvaničnu verziju dodatno pospešuje i samo tužilaštvo zbog pokušaja da predmet ostavi van domašaja javnosti, dok istovremeno, iz nepoznatih razloga, odbija da dostavi i druge, naizgled, banalne podatke, vređajući pritom inteligenciju svakog razumskog bića.

Pročitajte još:

Tako je na Ninićev zahtev da se saopšti koji je postupajući zamenik tužioca bio na uviđaju kada je pronađeno Cvijanovo telo, tužilaštvo upudilo uvredljiv odgovor. Umesto imena i prezimena postupajućeg zamenika, tužilaštvo je navelo da je u pitanju bio „DEŽURNI“ tužilac, što samo dodatno skreće pažnju čitave javnosti dea sa Cvijanovom smrću ipak nešto nije u redu.

Pročitajte još:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar