Vladimir Cvijan Foto:Medija centar Beograd

Vladimir Cvijan, bivši funkcioner SNS, preminuo je još pre tri godine, a uprkos tome njegovo ime nalazi se na spisku dužnika Skupštine Srbije, koji je dostavljen redakciji "Nove".

Srpska javnost je s tri godine zakašnjenja saznala da je preminuo bivši poslanik naprednjaka Vladimir Cvijan. Okolnosti pod kojima je nastupila njegova smrt i dalje su misterija, a obdukcija Instituta za sudsku medicinu pokazala je da je do nje došlo utapanjem.

I dok mediji i dalje pokušavaju da dođu do informacije kako se Cvijan utopio, njegovo ime pojavilo se na spisku dužnika Skupštine Srbije koji je dostavljen našoj redakciji. Naime, reč je o svim dugovanjima poslanika za službena putovanja, koja su nastala do 25. juna ove godine.

Prema tim podacima, Cvijan je dugovao parlamentu 20.282 dinara ili 176 evra. Taj dug je mogao da nastane samo u periodu od 2012. do 2014, kada je bio poslanik u srpskom parlamentu. Dakle, star je bar sedam godina.

Cvijan je u Skupštinu Srbije ušao na listi SNS, ali je već posle godinu dana napustio redove naprednjaka i osnovao Republikansku partiju.

Iako je široj javnosti bio poznat kao funkcioner SNS, njegov ulazak u politiku dogodio se mnogo ranije.

Iz Tadićevih redova u SNS

Kako je objavio Istinomer, od oktobra 2004. bio je angažovan kao konsultant za poslove stručne analize iz oblasti prava za potrebe kabineta predsednika Borisa Tadića i kao sekretar Pravnog saveta predsednika Srbije.

Posle ponovnog izbora Tadića za predsednika, imenovan je za savetnika, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara.

Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci.

Kada je napustio tu partiju izašao u javnost sa oštrim optužbama na račun Aleksandra Vučića, koji je u to vreme već preuzeo SNS i obavljao funkciju prvog potpredsednika Vlade.

O njemu se dugo ništa nije čulo ni znalo, osim povremenih vesti da živi u Americi. I tako je bilo sve do marta ove godine, kada je javnost saznala da je on preminuo.

Nova.rs je već pisala o svim dužnicima Skupštini Srbije, među kojima je najveći poslanik SNS Dragan Šormaz, koji duguje više od 9.000 evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare