Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dok se Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, vođa Partizanove navijačke grupe "Principi" nalazi u pritvoru, osumnjičen da je organizovao kriminalu grupu, teška ubistva i otmice, "njegovi" navijači i saborci sa južne tribine, upućuju mu razne poruke koji poslednjih dana ispisuju na fasadama zgrada u novobeogradskim blokovima, koji su godinama unazad stecišta "Grobara".

Veljko Belivuk Foto:youtube.com

Celokupan prizor dodatno je uznemirujući jer Veljko Belivuk nije nikakav nacionalni heroj koji je nevin sklonjen iza brave, već osvedočeni nasilnik i osuđenik, koji svoje kriminalne aktivnosti krije iza navijanja za fudbalski klub.

Na zgradama i zidićima više novobeogradskih blokova osvanuli su grafiti na kojima se pominje Veljko Belivuk i grupa „Principi“. U trenutku kada čitava nacija očekuje da sazna zvanične podatke o istrazi koja se vodi protiv njegove grupe, njegovim saborcima kao da nije mnogo bitno što se on sumnjiči za najteža krivična dela, među kojima je i više ubistava.

Naime, kako je zabeležio naš fotograf, u Ulici Otona Župančiča, Džona Kenedija, ali i u Bulevaru Mihajla Pupina, u blizini „Fontane“ na Novom Beogradu, inače stecištu navijača crno-belih, išarani su zidovi podrške uhapšenim navijačima.

„Stop represiji – Grobari“, „Iz principa“, „Sa nama uvek nevolja“, samo su neki od natpisa.

Pročitajte još:

Na nekim od grafita, potpisane su i dve navijačke frakcije sa juga „Vandal boys“ i „Antiromi“. Ove dve frakcije, koje „vladaju“ nekim novobeogradskim blokovima oko „Fontane“, ranijih godina bile su u sukobu sa Belivukovom grupom, pa je sad dodatno iznenađujuće što mu baš one pružaju podršku u ovom trenutku.

„Bucika izdrži“, „Vandal boys izaberi Partizan“, „Antiromi, Vandal boys“, samo su neki od grafita na kojima su potpisane ove dve frakcije, a za koje se još uvek ne zna da li su poruke podrške, ili „prozivanja“, i ponovnog „vraćanja teritorije“.

Takođe, jedan od grafita, na kojem je pisalo „čovek je rođen da trpi i da se bori, ko tako ne čini, mora propasti“, je prežvrljan, a preko njega je ispisano „mi smo gazde grada“.

Prozivke i na radiju

Nekoliko dana nakon hapšenja, na Tviteru se pojavio snimak sa radija, na kome su se emitovali stihovi pesme „Nevolja, nevolju privlači, isti smo, isti igrači, sudbina to je znaš li, znaš li, pa smo se našli…“. Potom, što je izazvalo veliku pažnju javnosti, voditeljka je izgovorila „pozdravna poruka od Cigana iz cele Srbije za Grobare“, što se u javnosti tumačilo kao prozivka na račun Belivuka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare