Foto: Mup Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, podneli su krivičnu prijavu protiv policijskog službenika S. D. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

On se sumnjiči da je 8. jula ove godine u Ulici Modene u Novom Sadu oko 21.35 časova, tokom protesta, zadao više udaraca rukama i nogama devetnaestogodišnjem mladiću, koji je neposredno pre toga oboren sa bicikla, i tom prilikom mu naneo lake telesne povrede.

Foto: Printscreen/Twitter

Podsetimo, udruženje “Autizam promena za 180” pisalo je direktoru policije Vladimiru Rebiću povodom napada na autističnog mladića koje se dogodilo u četvrtak, 8. jula, kada je biciklom prolazio kroz centar Novog Sada, gde je u toku bio protest i sukob sa policijom.

Kako se navodi u pismu, pripadnici policije su nasrnuli na osobu koja je prolazila biciklom, a jedan pripadnik službe ga je potom “šutirao dok je nemoćan ležao na zemlji”,

Kako je ovo udruženje navelo u pismu, pripadnici policije su nasrnuli na osobu koja je prolazila biciklom, a jedan pripadnik službe ga je potom “šutirao dok je nemoćan ležao na zemlji”.

porodica

Izrazili su nadu da će MUP u najkraćem mogućem roku, kao u slučajevima napada na novinare, utvrdi sve činjenice ovog događaja i da će kazniti počinioca i da će o tome obavestiti javnost. Dodali su da će u protivnom podneti krivične prijave protiv počinioca, kao i da se obratimo međunarodnim organizacijama koje se bave zaštitom prava, a posebno pravima osoba sa invaliditetom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar