Pokušao da ubije Kašćelana, pa postao svedok saradnik

Hronika 19. apr. 202119:08
Podeli:
Slobodan Kašćelan Foto: Privatna arhiva

Nadležni organi došli su do sumnje da je kriminalna grupa koja je 22. januara u Podgorici, planirala ubistvo Slobodana Kašćelana, navodnog vođe "kavačkog klana" ulogu ubice dodelila Milu Jovanoviću, članu koji je dobio status svedoka saradnika.

Prema pisanju medija, navodno izvršilac je trebalo da bude i Mile Jovanović. Inače, kao organizator ove grupe, koja je navodno bliska „škaljarskom klanu“, označen je Janko V., piše Dan online.

Svaki član kriminalne organizacije je primenjivao zastrašivanje i nasilje, pri čemu su svi bili uračunljivi i svesni svog dela, čija su izvršenja hteli i znali da je njihovo delo protivpravno. Organizator kriminalne organizacije je radi ostvarenja kriminalnog plana u pravcu vršenja neodređenog broja krivičnog dela ubistvo, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija za sebe odredio da planira izvršenje krivičnih dela, da je uputstva i naredbe članovima kriminalne organizacije i da obezbeđuje materijalna sredstva za izvršenje krivičnih dela. Drugi N.N. organizator za sebe je odredio da obezbeđuje vatreno oružje, sredstva za komunikaciju, da vrši prikupljanje podataka i određuje lica koja treba ubiti, kao i vreme i mesto izvršenja.

Vođe ove grupe za Mila Jovanovića su odredile da izvršava krivična dela ubistva, da prevozi druge saizvršioce da izvrše krivična dela ubistva vozilima koja su mu prethodno predata, da nakon toga uklanja tragove i dokaze, pali motorna vozila i oružje koji su planirani da budu korišćeni za izvršenje.

Plan koji je imala kriminalna grupa je htela da ubije Slobodana Kašćelana, navodnog vođu kavačkog klana, osujetila je policija. Naime, Kašćelan je 22. januara trebalo da se pojavi na suđenju u Višem sudu u Podgorici, gde mu se sudi zbog pranja para, ali je ono otkazano. Pakleni plan ove grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili. Dvojica članova grupe na motoru, kako veruju specijalni tužioci, trebalo je da sačekaju detonaciju razorne bombe, a ukoliko bi Kašćelan ostao živ, oni bi mu prišli i pucali u njega iz blizine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar