Foto: N1

Policija Republike Srpske povećala je mere bezbednosti u pograničnom pojasu prema Srbiji posle pucnjave u kojoj je ubijen srpski pogranični policajac Nikola Krsmanović, a teško ranjen Vjekoslav Ilić.

Pucnjava se dogodila na policijskom punktu u mestu Lipnički Šor, u blizini Loznice, kada su dvojica pograničnih policajaca zaustavili vozilo tutinskih registarskih oznaka čiji su im putnici, dvojica muškarac bila sumnjiva. Sve je bilo u redu dok policajci nisu zatražili da jedan od muškaraca otvori torbu i tada je on potegao pištolj i zapucao na policajce.

Pročitajte još:

Policajac Nikola Ksmanović je pogođen u grudi i preminuo je u bolnici od posledica ranjavanja, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić teško ranjen i smešten je u Opštu bolnicu u Loznici.

Na licu mesta pronađena su dokumenta na ime Artan Hajrizi i sumnja se da je on osoba koja je pucala na policajce.

Pretpostavlja se da je Hajrizi, Albanac sa Kosova, pokušao da ilegalno pređe granicu i ne zna se da li je on uspeo da pređe Drinu. Zbog pucnjave u kojoj je ubijen jedan srpski policajac, pojačane su mere bezbednosti i u Semberiji u Republici Srpskoj.

„Policajci su naoružani dugim cevima i u toku je provera objekata uz Drinu u koje je eventualno mogao da se sakrije osumnjičeni, mada, za sada, nema informacije da je prešao granicu“, rekao je izvor iz Republike Srpske na portal Nova.rs.

BONUS VIDEO: Policija u okolini Loznice u potrazi za osumnjičenim

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare