Foto: Printscreen minrzs.gov.rs, N1

Suđenje Predragu Koluviji, većinskom vlasniku poljoprivrednog gazdinstva na kome je krajem prošle godine zaplenjeno oko četiri tone marihuane, i ostalim optuženima nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu uvodnim izlaganjem advokata odbrane. Koluvijin branilac advokat Zora Dobričanin Nikodinović zatražila je da se njenom branjeniku ukine pritvor, tvrdeći da je on bez osnova osumnjičen i da je u žižu javnosti došao samo zato što je spomenut Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i iz želje anonimnog političara da postane slavan.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović zatražila je od suda da se njenom branjeniku Koluviji ukine pritvor, ali i okrivljenom Vladanu Živojinoviću, jer ne više ne postoje razlozi zbog kojih im je određen. Ipak, sud je ovaj predlog odbio, te Koluvija i ostali optuženi ostaju u pritvoru.

Pročitajte još...

„Ne postoje razlozi za pritvor, ali ako sud smatra da treba da postoji neka mera, meru bi izvršavao Živojinović u kući u Velikom Gradištu. Kad je reč o Koluviji, ne postoje razlozi koji bi ukazivali na neophodnost zadržavanja u pritvoru. Bio je osuđivan u Italiji pre 15 godina, ali to nema nikakve veze. Ukoliko smatrate da postoje razlozi za dalje obezbeđenje, onda da taj pritvor bude kućni pritvor. Zdravstveno stanje Koluvije je veoma ugroženo, videli ste izveštaj od 10. novembra da je pogoršano od ranijeg, vezano za centar za ravnotežu i sluh“, rekla je advokatica i dodala:

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Andrej Vučić

„Ne postoje uslovi da će počiniti krivično delo, jer je „Jovanjica“ zabranjena zona. Ili da ukinete pritvor ili da odredite kućni pritvor. Koluvija je bez ikakve krivice osumnjičen, zbog želje nekog anonimnog političara da postane slavan. Zato što je spomenut brat Aleksandra Vučića Koluvija je došao u žižu javnosti“, rekla je advokatica.

Inače, ceo slučaj “Jovanjica” ugledao je svetlost dana krajem prošle godine kada je narodni poslanik Miroslav Aleksić, na konferenciji u Narodnoj skupštini, ukazao na to da se MUP Srbije nije oglasio povodom rekordne zaplene droge pronađene kod Stare Pazove.

Miroslav Aleksić Foto:Aleksandar Barda/FoNet

Ubrzo se saznalo i da je uhapšen Koluvija, a političar Aleksić je tada ukazao i na navodne veze predsednika države Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja sa vlasnikom “Jovanjice”.

Takođe, na današnjem pretresu i preostali advokati odbrane su za ostale optužene zatražili ukidanje pritvora. Sa druge strane, tužilac Saša Drecun se usprotivio ovom predlogu odbrane, nakon čega ga je sud odbio.

#related-news_0

Podsetimo, sem Koluvije, u ovom slučaju optuženi su Sergej Mrđa, Vlada Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živojinović, Petar Hricaj i Boban Jovanović i oni će na današnjem glavnom pretresu izneti svoje odbrane.

Protiv Koluvije, vlasnika poljoprivrednog gazdinstva “Jovanjica” i još devetoro optuženih Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) podiglo je optužnicu maja ove godine, a ona je potvrđena 10. juna. Koluvija i ostali optuženi su tokom saslušanja u tužilaštvu i na pripremnom ročištu negirali krivično delo za koje se terete.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar