Saša Vujisić Foto: Instagram/sasha.woo

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da se oficir Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Saša Vujisić, osumjičeni član grupe koja je uzgajala marihuanu u "Jovanjici", nalazi u SAD i da je "u postupku dobijanja političkog azila".

„Brzo će to biti objavljeno. Tužilaštvu i policiji u Srbiji se desilo bekstvo oficira vojne obaveštajne službe“, rekao je Gajić za televiziju Nova S.

Gajić je rekao da je „Jovanjica“, kao i mnogobrojni predmeti koji se vode pred Specijalnim sudom, slučaj u kojem tužilac nije samostalan i mogao je da optuži samo one za koje mu je „dopušteno da budu optuženi“.

„To je način da budu odbranjeni oni koji stvarno stoje iza uzgajanja marihuane na ‘Jovanjici’. Da su i oni optuženi, sadašnji prvooptuženi, vlasnik ‘Jovanjice’ Predrag Koluvija ne bi bio ni među prvih sedam optuženih“, dodao je Gajić.

Gajić je istakao da je Koluvija bio „samo podizvođač daleko ozbiljnijih i moćnijih ljudi“, protiv kojih nije podignuta optužnica.

„Tužilaštvo za organizovani kriminal nije podiglo optužnicu protiv njih, a oni su neophodni da bi slučaj mogao da se nazove organizovanim kriminalom, jer je povezanost vlasti i mafije definicija organizovanog kriminala. Ta povezanost se u predmetu ‘Jovanjica’ ne vidi. Optuženi su neki povrtari, a nema ozbiljnih ličnosti“, rekao je Gajić.

Povodom predloga Koluvijine advokatice Zore Dobričanin Nikodinović da kao svedok bude saslušan potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, Gajić je rekao da će se Aleksić tom pozivu, ako Specijalni sud prihvati predlog, odazvati sa zadovoljstvom.

„Aleksić veoma dobro poznaje pozadinu ovog predmeta i mnoge stvari koje je izneo pre podizanja optužnice su potvrđene u optužnici“, dodao je Gajić.

Gajić je naveo da su informacije o „Jovanjici“ došle do javnosti jer je izbio „sukob klanova unutar vladajuće stranke“.

Ko je Saša Vujisić

Saša Vujisić, oficir Vojnoobaveštajne agencije (VOA), nalazi se u bekstvu od početka jula ove godine kada su usledila nova hapšenja u slučaju „Jovanjica“.

U toj akciji bili su uhapšeni pripadnici BIA Aleksandar Tošić i Branislav Radosavljević, koji je nekada radio u MUP-u Srbije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal slobode su lišeni i pripadnici MUP-a Milan Kednija, Zoran Baštovanović i Radovan Bojović, koji su 17. septembra pušteni na slobodu pošto su saslušani u istrazi, dok se Vujisić nalazi u bekstvu.

Inače Vujisić je suprug glumice Jelene Jovičić koja je, kada se pojavilo ime njenog supruga, kratko rekla:

“Ja ne znam ništa o tome šta je radio ovde, ni šta radi tamo, pogotovo što je bio u takvoj instituciji u kojoj ljudi ne govore čime se bave. Jedino saznanje koje imam jeste da je on u Americi, jer je ćerka bila sa njim u kontaktu”, istakla je Jelena Jovičić u julu mesecu ove godine

Ona je zamolila medije da je ne uznemiravaju, jer nema nikakve veze sa pomenutim slučajem.

(Beta/Nova.rs)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare