Milosav Miličković Foto: MUP Srbije
Milosav Miličković Foto: MUP Srbije

Advokatica Predraga Koluvije, optuženog za uzgajanje 1,6 tona marihuane, danas je na suđenju rekla da je predložila kao svedoka Milosava Miličkovića, državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ona je na više načina pokušavala da ospori optužnicu, žalila se na medijsku hajku i na rad tužioca. 

Kako piše KRIK, jučerašnje suđenje Predragu Koluviji i saradnicima, jednom od trenutno najpoznatijih postupaka organizovanog kriminala, proteklo je u izlaganju njegove advokatice Zore Dobričanin Nikodinović koja je objasnila kako će braniti svog klijenta. U sudnici se čulo i ime visokog funkcionera policije.

Naime, Koluvijina advokatica rekla je da je predložila kao svedoka Milosava Miličkovića, državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova i jednog od osnivača Srpske napredne stranke (SNS). Ako sud prihvati ovaj predlog, njegovo svedočenje trebalo bi da pomogne Koluviji da dokaže nevinost.

Koluvija, naime, tvrdi da nije uzgajao marihuanu, već industrijsku konoplju – biljku iz iste porodice koja je legalna za uzgajanje. Njegova odbrana kaže da je uzgajanje ove biljke prijavio ministrastvu poljoprivrede, ali i MUP-u i da to Miličković to može da potvrdi.

„Policija je znala da se to (industrijska konoplja) proizvodi tamo“, rekla je advokatica, „Predložili smo Miličkovića za svedoka sa kojim je Koluvija išao na poslovne, a ne neke privatne razgovore”.

O tim sastancima prvi put se saznalo u optužnici, o čemu je KRIK ranije pisao. Svedok Nebojša Đurđević, markentiški menadžer u „Jovanjici” i bivši novinar Studiјa B, ispričao je tužilaštvu da se Koluvija sastao sa Miličkovićem 2016. godine u njegovoj kancelariji u zgradi SIV-a.

„Suština tog razgovora je bila da je Predrag Koluvija razmišljao o proizvodnji industrijske konoplje i pokušao je sa Miličkovićem da reši to pitanje”, objasnio je Đurđević i napomenuo da je sastanak trajao 15-ak minuta.

Sekretar MUP-a i vlasnik „Jovanjice” su i prijatelji na društvenoj mreži Fejsbuk. Koluvijina advokatica nekoliko puta je ponovila da se Koluviji ne bi isplatilo da gaji marihuanu.

„Jedan kilogram medicinske konoplje, što je industrijska konoplja, u nemačkoj košta 20 i kusur hiljada evra. I sad će Koluvija da proizvodi travuljinu (marihuanu) koju svaki klinac na prozoru i u podrumu može da proizvodi, a koja košta 3 do 4 hiljade evra. Gde je tu ekonomska isplativost?”, rekla je Dobričanin Nikodinović. Isticala je i da su „Jovanjica” i partnerska firma „Superior” imali dozvole Ministarstva poljoprivrede za gajenje industrijske konoplje.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar