oliver ivanović
Oliver Ivanović Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Prvostepenog suda u Prištini sudija Valjon Kurtaj zakazao je za 4. decembar ponovni pretres u predmetu za ubistvo Olivera Ivanovića, po trećoj optužnici koje je Specijalno tužilaštvo podnelo 11. novembra, potvrdio je advokat Dejan Vasić.

Vasić je poručio da će u dogovoru sa ostalim advokatima usaglasiti stav prema novoj optužnici.

– Ovim postupkom suda, predmet je ponovo na samom početku u fazi izjašnjavanja o krivici i prigovora odbrane na optužnicu. U dogovoru sa ostalim braniocima usaglasiću stav o našim narednim potezima – rekao je Vasić.

Pročitajte još:

Stav advokata optuženih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića je da treća optužnica nije pravno utemeljena i da nije pretrpela nikakve značajne izmene u odnosu na prethodne dve, što prema rečima advokata navodi na zaključak da je jedini cilj da se što više odugovlači ovaj sudski postupak.

Podsetimo, specijalno tužilaštvo u Prištini podnelo je sudu novu optužnicu protiv šestoro okrivljenih za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Optužnica je podneta sudu u Prištini koji ima rok od 30 dana da je odbaci ili da zakaže pripremno ročište na kojoj će se obrana o njoj izjašnjavati, rekao je Tanjugu branilac jednog od okrivljenih advokat Dejan Vasić koji je jutros primio optužnicu.

Pročitajte još:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar