Aleksandar Ivanović Foto: NOVA S

Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog Olivera Ivanovića, kaže da i posle 1000 dana od likvidacije istraga tapka u mestu a porodica iz medija saznaje šta se "dešava".

„Istraga tapka u mestu, zapravo imali smo korak unazad jer je na Kosovu veće Apelacionog suda ceo postupak vratilo na ponovno odlučivanje i sada tužilašstvo mora dodatno da precizira neke stvaru u optužnici“, rekao je Aleksandar Ivanović gostujući u jutarnjem programu TV Nova S „Probudi se“.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima i uprkos pisanju medija o dvema i više istragama, vodi se samo jedna zvanična istraga i to na Kosovu a porodica se o njoj informiše samo iz medija zbog čega ne znaju zašto je postupak vraćen na početak. „Moj utisak je da je sporni momenat način izvršenja tih dela koja se tim licima stavljaju na teret“, rekao je Ivanović ali je naglasio da se trenutno sudi licima koja su pomagala u izvršenju ili posle ubistva a ne nalogodavcima i neposrednim izvršiocima.

Ivanović smatra da je razlog što ni posle 1000 dana nema odgovora na pitanje ko je ubio lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda taj što postoji sprega mafijaških krugova i zvaničnih organa.

Oliverov bratanac kaže i da porodica nikada neće odustati od borbe da sazna ko je ubio Olivera Ivanovića, ali da trenutno može samo da posmatra sa strane i nada se da će nalogodavci kad tad odgovarati.

Ubijen je čovek koji se bavio politikom, a ne kriminalom, koji je ubijen zbog javno izgovorene reči. Nije samo za porodicu važno da se sazna ko su ubice već i za celo društvo koje živi u takvoj atmosferi straha, pretnji, ucena… To je veliki društveni problem i ne možete očekivati da ćete imati normalne generacije koje odrastaju u takvom gradu, regionu, državi, rekao je Aleksandar Ivanović.

Na pitanje da li je i Beograd pokrenuo neku istragu posle najava predsednika Aleksandra Vučića da će se vrlo brzo, u roku od nekoliko dana posle ubistva, imati neka saznanja, Aleksandar Ivanović kaže da se zvanični postupak za ubistvo Olivera Ivanovića „hteli mi to ili ne“, vodi samo u Prištini.

Iz Beograda su pompezno najavljivani rezultati, a apsolutno nikada ništa nismo saznali. Sve se selo na neke naslove u novinama, na neki spisak imena gde niko nije objasnio kako se dovode u vezu sa Oliverovim ubistvom, rekao je Aleksandar Ivanović.

Aleksandar Ivanović je naveo i da se porodica apsolutno ogradila od učešća Inicijative na izborima u sklopu Srpske liste. „Ta inicijativa apsolutno nema nikakve veze sa onim što je radio Oliver. Za nas, porodicu je bilo važno da se poštuje njegova volja, a on nije hteo da sarađuje sa tim ljudima“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar