Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je novu optužnicu protiv osumnjičenih za pomaganje u izvršenju ubistva Olivera Ivanovića, potvrdili su advokati odbrane za KoSSev.

.Apelacioni sud u Prištini doneo je odluku još 25. septembra da predmet ubistva Olivera Ivanovića vrati na početak, na osnovu žalbi odbrane optuženih.

Optužnica je vraćena Specijalnom tužilaštvu na uređenje – „odnosno treba da se utvrdi vreme, mesto i način izvršenja krivičnog dela i potvrdi da li ima osnovanje sumnje da su lica kojima se stavljaju na teret krivična dela zaista to i učinila“, potvrdila je tada advokatica optužene Silvane Arsović, Jovana Filipović.

Međutim, kako su danas izavili za KoSSev advokati Faruk Korenica i Mahmut Haljimi, Specijalno tužilaštvo podiglo je novu optužnicu.

Faruk Korenica, advokat optuženog Nedeljka Spasojevića, kaže da za sada nije imao uvid u novu optužnicu ali i da je dobio informaciju da je ona podignuta, te da će mu biti dostavljena danas kasnije.

Tvrdi da je razočaran kosovskim pravosuđem zbog toga što je ovo treća podignuta optužnica za jedan slučaj – „što je presedan“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar