Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Milutin C. (64), profesor muzičkog koji je optužen za seksualno zlostavljanje učenice (12), nakon što je pušten iz pritvora je nestao, a, kako se nezvanično navodi, ostavio je oproštajno pismo. Policija traga za njim.

On je, navodno, ušao u kupatilo i onda vezao električni kabl, pa se kroz prozor spustio do zemlje. Porodica je uspela da provali vrata od kupatila, a kako navode izvori uoućeni u ovaj slučaj, iza sebe je ostavio pismo.

Supruga je prijavila nestanak i pismo dala MUP-u.

U pismu spominje svoje kolege frulaše pod inicijalima, jednog je nazvao „zlom za kulturu“, a kako se nezvanično navodi, sadržaj pisma nema veze sa slučajem pedofilije.

Podsetimo, juče smo objavili da je tužilac pomogao profesoru da pobegne. Kako smo saznali, tužilac je nakon saslušanja Milutina C. tražio da mu se odredi pritvor samo zbog jedne okolnosti i to – opasnosti od uticaja na svedoke, u ovom slučaju učenice i njene majke. Zašto kao okolnosti za određeivanje pritvora nisu navedene i druge koje su zakonom propisane, to jest opasnost od ponavljanja dela ili uznemirenje javnosti, ostalo je nejasno. Zbog toga je sud nakon saslušanja žrtve i njene majke, odnosno nakon “prestanka okolnosti za pritvor”, osumnjičenog pedofila pustio na slobodu.

“Osumnjičeni profesor muzičkog pušten je iz pritvora dana 16.11.2020. godine iz razloga što su od strane tužilaštva ispitani svi svedoci dana 13.11.2020.godine. Kako je predlog za određivanje pritvora predložen od strane osnovnog tužilaštva, iz razloga predviđenih članom 211 stav1.2,a to je mogućnost da osumnjičeni utiče na svedoke, te kako su svi svedoci ispitani od strane tužilaštva to je sudu dana 16.11.2020.godine dostavljen dopis da su svi svedoci ispitani te da ne stoje više zakonski razlozi za pritvor koji je određen prema osumnjičenom”, rekli su nam u Osnovnom sudu u Brusu.

Podsetimo, slučaj je prijavila majka devojčice. Maloletnica je, navodno, polno uznemiravanje doživela u kući profesora u toku privatnog časa. U tom trenutku su, prema rečima upućenih u ovaj slučaj, njih dvoje bili sami u kući.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar