Profesor muzičkog iz Brusa M.C. (64), koji je uhapšen nakon što ga jedna učenica optužila da ju je dodirivao po grudima, pušten je iz pritvora jer postupajući zamenik tužioca nije iskoristio sve svoje zakonske mogućnosti, kako bi osumnjičeni bio zadržan iza brave. Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni profesor nakon puštanja na slobodu nestao, a po Brusu se spekuliše da je ostavio i oproštajno pismo.

Naime, kako saznajemo, tužilac je nakon saslušanja M. C. tražio da mu se odredi pritvor samo zbog jedne okolnosti i to – opasnosti od uticaja na svedoke, u ovom slučaju učenice i njene majke. Zašto kao okolnosti za određeivanje pritvora nisu navedene i druge koje su zakonom propisane, to jest opasnost od ponavljanja dela ili uznemirenje javnosti, ostalo je nejasno. Zbog toga je sud nakon saslušanja žrtve i njene majke, odnosno nakon „prestanka okolnosti za pritvor“, osumnjičenog pedofila pustio na slobodu.

„Osumnjičeni profesor muzičkog pušten je iz pritvora dana 16.11.2020. godine iz razloga što su od strane tužilaštva ispitani svi svedoci dana 13.11.2020.godine. Kako je predlog za određivanje pritvora predložen od strane osnovnog tužilaštva, iz razloga predviđenih članom 211 stav1.2,a to je mogućnost da osumnjičeni utiče na svedoke, te kako su svi svedoci ispitani od strane tužilaštva to je sudu dana 16.11.2020.godine dostavljen dopis da su svi svedoci ispitani te da ne stoje više zakonski razlozi za pritvor koji je određen prema osumnjičenom“, rekli su nam u Osnovnom sudu u Brusu.

Navodi o nestanku profesora, kao i o oproštajnom pismu nisu zvanično potvrđeni.

Podsetimo, slučaj je prijavila majka devojčice. Maloletnica je, navodno, polno uznemiravanje doživela u kući profesora u toku privatnog časa. U tom trenutku su, prema rečima upućenih u ovaj slučaj, njih dvoje bili sami u kući.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare