Vladimir Đukanović, Vladimir Djukanović, Aleksandar Jovičić
Foto: Goran Srdanov/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i advokat Vladimir Đukanović Đuka, inače bliski saradnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jedan je od branilaca nedavno uhapšenog predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja. Đukanović je u javnosti poznat i kao branilac svih političkih funkcionera, ali i osoba, koje se dovode u vezu sa vladajućom strankom.

Kako saznaje portal Nova.rs, Đukanović je jedan od branilaca u postupku protiv Jovičića, koji se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Pročitajte još:

Jovičić je uhapšen početkom juna ove godine, a reč je o bliskom saradniku ministra odbrane Nebojše Stefanovića, koji se proteklih meseci nalazi na udaru funkcionera SNS.

Inače, Jovičića u pomenutom postupku zastupa Đukanović, koji se nalazi u gotovo svim predmetima, u kojima je upitna uloga državnog vrha. Jedan od njih je i slučaj „Jovanjica“, odnosno postupak za najveću plantažu opojne droge u ovom delu Evrope, u kojem Đukanović zastupa prvookrivljenog vlasnika imanja Predraga Koluviju.

Takođe, Đukanović, koji se nalazi na čelu Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, jedan je od zastupnika i brata predsednika Srbije Andreja Vučića. On Vučića zastupa u parničnom postupku, odnosno po tužbi koju je predsednikom brat podneo protiv političara Miroslava Aleksića, za povredu ugleda.

Foto: N1

U pomenutom postupku, radi se o navodila koje je Aleksić izneo, optuživši Vučića da ima veze sa poljoprivrednim gazdinstvom „Jovanjica“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare