Foto: Vesna Lalić

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, saopštila je danas da smena direktora Krušika, Vladana Lukića i vest da se policija uključila u istragu afere trgovine oružjem samo običan spin, te da su "Vučićevi ljudi", u prvom redu Slobodan Tešić, iskoristili situaciju u ovoj fabrici kako bi preuzeli firmu GIM.

Tepić upozorava da ne bi trebalo nasedati na vest o smeni direktora „Krušika“, kao  ni na vest da se policija uključila u istragu afere „Krušik“ tek od kada im Nebojša Stefanović nije ministar policije, te da je afera s trgovinom oružja daleko od razrešenje.

Pročitajte još...

Saopštenje potpredsednice SSP prenosimo u celosti:

„Na vest o smeni direktora „Krušika“ – ne nasedajte. Kao ni na vest da se policija uključila u istragu afere „Krušik“ tek od kada im Nebojša Stefanović nije šef, odnosno da se policija tek sa dolaskom čuvenog zaštitnika zakona i borca protiv korupcije Aleksandra Vulina. Afera „Krušik“ koju je otvorio i zbog nje stradao radnik ove namenske fabrike Aleksandar Obradović nije ni blizu rešavanja. Niti stvari stoje onako kako Vučić sa klikom pokušava da ih plasira, jer istina je sledeća:

Firma GIM za koju je radio otac Nebojše Stefanovića, jeste trgovala oružjem „Krušika“ po damping cenama. I saglasnosti su joj potpisivali redom Vučićevi ministri, pa i dotični Vulin, kao i načelnik BIA Bratislav Gašić.

Međutim, ko dobro poznaje prilike u trgovini oružjem, a naročito švercerima, zna da je u celoj situaciji ključan Vučićev omiljeni trgovac Slobodan Tešić, sponzor Srpske napredne stranke, koji se i dalje nalazi na „crnoj listi“ američke Vlade.

I naime, Tešić je sa svojim firmama na identičan način po damping cenama zaradio višestruko više od GIM-a i državnog SDPR-a zajedno, zbog čega je od početka afere bilo sumnjivo zaobilaženje Tešića i fokusiranje samo na GIM.

Tome u prilog su i novi dokazi do kojih smo došli i koji jasno pokazuju da je Vučićeva ekipa sa Tešićem samo iskoristila „aferu Krušik“ da bi preuzela i kontrolu nad firmom GIM!

Stoga preporučujemo tužilaštvu da istragu krene od veoma neobičnih ugovora i dozvola 000802, 000803 i 000804 od 27.12.2019. firme GIM i ubačene firme Larkmont, registrovane na Britanskim devičanskim ostrvima, za koju poznavaoci prilika tvrde da je zapravo Tešićeva, i za koju su takođe Vučićevi ministri odobrili izvoz u Saudijsku Arabiju, iako znaju da je zbog američkih sankcija Tešiću zabranjeno da prometuje u dolarima.

Ako tužilaštvu trebaju ugovori u cilju istrage i istine, s obzirom da ove kombinacije Vučićevi trgovci i potpisnici kriju kao zmija noge, stojimo na raspolaganju, poručila je Tepić u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare