Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Printscreen/Tv Pink

Goran Papić, nekadašnji zamenik načelnika SBPOK, uhapšen je zbog blindiranog "audija A8" koji je pripadao Veljku Belivuku. Upravo na ova kola Velja Nevolja je po potrebi stavljao lažne tablice sa registarskim oznakama, koje ima i direktor policije Vladimir Rebić.

Luksuzni blindirani automobil koristili su Belivuk i njegova desna ruka i blizak prijatelj Marko Miljković Mare, ali kako saznajemo, u „audiju osmici“ najčešće se vozio Belivuk, piše portal Blic.

Pročitajte još:

U voznom parku grupe Velje Nevolje, osim nekoliko manje vrednih automobila, poput „smarta“ u kojem je uhapšen, bila su dva identična „audija“, BMW, ali i „škode superb“.

Papić se tereti da je 15. aprila prošle godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, urgurao da se ne pretresa vozilo Belivuka. Papić je, navodno, od tadašnjeg rukovodioca u Policijskoj upravi za grad Beograd zatražio i da se Belivuku, koji je u tom trenutku bio u pritvoru, vrati privremeno oduzeto vozilo. I – „audi A8“ je istog dana vraćen Velji Nevolji.

Veljko Belivuk je uspevao da izbegne policijske kontrole upravo zbog dva siva „audija“ koji su potpuno isti kao i vozilo direktora policije Vladimira Rebića. Niko nije zaustavljao Velju Nevolju misleći da je posredi službeni automobil, jer je pritom koristio lažne tablice sa istim oznakama koje ima i Rebić.

Papić nije jedini policajac koji se sumnjiči da je pomagao kriminalnoj grupi Belivuka. Za sada su razotkriveni Predrag Lajić, koji je bio načelnika Odeljenja za droge SBPOK, i Bojan Vasiljevski, inspektor i v. d. šefa odseka za droge.

U trenutku hapšenja, na početku cele akcije protiv grupe Velje Nevolje, obojica su bili aktivni policajci, ali je Lajić neposredno pre toga smenjen sa funckije načelnika Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Osim aktivnih policajaca, među uhapšenima je i Dragan Sekulić, bivši policajac iz Loznice, koji je u međuvremenu promenio identitet i sada se zove Vlado Georgiev, identično kao nekad popularni šlager pevač.

Sekulić-Georgiev je bio blizak Veljku Belivuku i radio je u beogradskoj policiji, ali je posao državnog službenika morao da napusti zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen. Prema objavljenim navodima, Belivuk je pre pet godina od jednog Lozničanina oteo podrum pića i dao ga na upravljanje Sekuliću, odnosno sada Georgievu.

Pročitajte još:

Sekulić-Georgiev je uhapšen u Beogradu, a s njim i njegova supruga Slađana Sekulić. Ona je jedina uhapšena žena u velikoj akciji MUP i BIA.

Jedan od najodanijih vojnika Veljka Belivuka, poznatog kao Velja Nevolja, bio je Dejan Tošić. On je završio policijsku akademiju, ali nikada nije radio u MUP Srbije. Svoje akademsko znanje iskoristio je u kriminalu.

Za Tošića se osnovano sumnja da je učestvovao u brutalnom ubistvu Milana Ljepoje, o čijem nestanku svedoči snimak iz vikendice u Ritopeku. U nju je ušao, ali nikada nije izašao. Prema navodima, Tošić je preko Nišlije Miljana Andrića, zvanog Kuzman, namamio Ljepoju na sastanak sa Belivukom.

Tošić je jedan od Belivukovih najodanijih vojnika, fizički spreman, a osnovano se sumnja i da je učestvovao u uklanjanju dokaza zločina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar