Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Suđenju Milovanu Tadiću, bivšem šefu obezbeđenja kluba "Tilt" koji je optužen da je u decembru 2015. godine nasmrt pretukao gosta Slobodana Vukića, danas je nastavljeno u Višem sudu u Beogradu veštačenjem povreda koje je pretučeni mladić zadobio.

Radovan Karadžić, predsednik komisije sudskih veštaka iz Niša, koji je danas saslušan, istakao je da je za pretučenog mladića smrtonosan bio udarac u stomak.

Pročitajte još:

„Splet svih okolnosti doveo je do smrti. Radi se o jednoj teškoj telesnoj povredi, dok su ostale povrede lakše. Radi se o posledično-uzročnoj vezi o kojoj smo detaljno pričali“, rekao je on.

Sa druge strane, saslušan je i stručni savetnik odbrane Slobodan Savić, koji je istakao da i dalje nema odgovora na pitanje kako je nastao hematom.

„Nemam odgovor kako je nastao hematom. Povreda trbuha nije teška telesna povreda, sama za sebe nije mogla da dovede do smrti. Uticaj alkohola kod pokojnog Vukića nije određen, a on je mogao da bude ključni i da izazove poremećaj srčanog mišića i njegov prestanak“, rekao je stručni savetnik.

Podsetimo, Milovanu Tadiću sudi se da je kao radnik obezbeđenja u klubu “Tilt” u decembru 2015. godine gostu tog lokala, Slobodanu Vukiću, naneo teške telesne povrede od kojih je mladić preminuo.

Tadić se u žiži javnosti našao i početkom februara ove godine, kada je uhapšen u velikoj akciji policije, kao pripadnik grupe vođe navijača Veljka Belivuka.

Pružali podršku

Inače, o Belivuku i Tadiću su mediji svojevremeno pisali kao o bliskim prijateljima. Naime, Belivuk je nekoliko puta prisustvovao suđenju Tadiću i iz publike u sudnici mu pružao podršku.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Identična situacija je bila i kada se Belivuku sudilo za učešće u ubistvu Vlastimira Miloševića na šinama u centru Beograda.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar