Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sadašnji visoki rukovodilac u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) Goran Colić, načelnik Pete kontraobaveštajne uprave, izabran je decembra 2014. kao predstavnik navijača u Skupštinu FK Partizan i to kada je navijače predvodila grupa na čelu sa pokojnim Aleksandrom Stankovićem zvanim Aca Mutavi i Veljko Belivukom, zvanim Velja Nevolja, koji je uhapšen februara ove godine u velikoj akciji MUP i BIA.

Colić je bio u Petoj upravi, ali ne na rukovodećem mestu kada je ispred navijača na predlog tadašnjeg i sadašnjeg generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića izabran u Skupštinu „crno-belih“, piše nedeljnik NIN.

Pročitajte još:

U Partizanu je bio na funkciji do kraja 2016. godine. Osim Colića, ispred navijača tada je takođe na predlog Nedića izabran i Nenad Vučković, koji se u tom trenutku nalazio u Specijalnoj brigadi Vojske Srbije.

Vučković, koji je od juna 2016. do dana rukovodilac u Žandarmeriji, tada je zajedno sa Belivukom i Stankovićem preuzeo tribinu i predvodio navijanje.

Jasno je da je ova vlast preko Nedića, Colića i Vučkovića ne samo imala uči i uši i da je od početka znala šta se dešava, već je sve i kontrolisala, piše NIN.

NIN dalje navodi i da su na sahrani Stankovića, koji je ubijen oktobra 2016., bili Nedić, Vučković, Belivuk i, navodno, Colić.

Takođe, Colić, sadašnji načelnik Pete uprave, je te 2014. godine, pre nego što je izabran u Skupštinu FK Partizan, imao posebne zadatke u BIA. Između ostalog, on je bio u grupi agenata BIA koji su sprovodili Darka Šarića, osuđen narko-bosa za krijumčarenje droge. Naime, on je bio jedan od dvojice agenata koji su izveli Šarića iz aviona.

Takođe, Colić je te 2014., novembra, bio na još jednom poverljivom zadatku. Sedeo je u avionu iza lidera SRS Vojislava Šešelje, koji je tada dolazio u Srbiju nakon puštanja iz Haškog tribunala.

Foto:Vesna Lalić

NIN navodi i da je Colić nastavio da napreduje dolaskom Bratislava Gašića na čelo BIA. Takođe, bio je oči i uši vlasti na protestima jula 2020. godine.

Treba istaći i da je Peta uprava, kojom rukovodi Colić, jedna od najznačajnijih u BIA i da za nju govore da je „policija u policiji“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar