Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Političar i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić održao je konferenciju za medije o aktuelnim dešavanjima u Srbiji, odnosno o hapšenju grupe vođe navijača Veljka Belivuka, ali i o privođenjima i saslušanjima proteklih dana u našoj zemlji, kao i o slučaju "Jovanjica".

Video konferenciju mogli ste da pratite na ovom linku.

Miroslav Aleksić je najpre istakao da uživo imamo proteklih dana u Srbiji rat klanova unutar Srpske napredne stranke.

„Nažalost, građani od toga nemaju nikakvu korist što se oni između sebe tuku, ali će očekivati odgovornost za ovakve stvari koje se danas dešavaju u Srbiji“, rekao je na početku Aleksić.

On je istakao da Aleksandar Vučić devet godina suvereno vlada Srbijom, te da se u ovoj zemlji niko ne pita sem njega.

„On se pita i gde će se graditi trafo-stanica i koje ćemo vakcine primiti. Ja danas hoću da govorim o kriminalu i grupi Veljka Belivuka, ali i „Jovanjici“, jer su ta dva slučaja povezana. Isti modus operandi. Da država nije htela da dozvoli stvaranje klana Belivuka, sigurno je mogla to da spreči“, rekao je Aleksić i dodao da je sve volja vlasti:

„Kad smo govorili o navijačima i navijačkim grupama, branili su Velju Nevolju, i onda kad je volšebno nestao njegov DNK za ubistvo Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama. Taj odnos koji je predsednik države gradio s kriminalcima i navijačkim grupama sad mu izmiče kontroli“, rekao je Aleksić.

Aleksić se potom osvrnuo na to da, kao političar, želi da smeni predsednika države Aleksandra Vučića.

„Želim da vas smenim, jer radite loše stvari za državu. Želim da vas smenim s vlasti, ali ne želim da vam radim o glavi, kao vaše kolege i saradnici“, rekao je Aleksić.

On se potom osvrnuo na slučaj „Jovanjica“, zbog koga se sudi većinskom vlasniku imanja Predragu Koluviji.

„Kad govorimo o „Jovanjici“, vrlo je nervozan predsednik na to što su usvojeni amandmani u izveštaju Evropske komisije o „Jovanjici“ i Telekomu. Ne bi mogla „Jovanjica“ da se dogodi da vlast nije to mogućila. Predrag Koluvija je bio blizak Srpskoj naprednoj stranci“, rekao je Aleksić, a potom se obratio Vučiču:

„Nije jasno šta su tvoji ministri iz Vlade radili na „Jovanjici“. Kako je moguće da Predrag Koluvija obilazi kancelarije Srpske napredne stranke i dobija pare iz budžeta? Kako je moguće da država sprovodi odmazdu prema policajcima koji su otkrili aferu? Čas poligraf važi, čas ne važi“, rekao je Aleksić.

On je istakao i da ćemo posle „Jovanjice 2“, koja obuhvata radnike bezbednosnih službi, imati i „Jovanjicu 3“.

„A u „Jovanjici 3″ će biti, bogami, političara“, rekao je on.

Aleksić se potom osvrnuo i na sve osobe bliske državnom vrhu, koje nisu saslušane u istrazi za „Jovanjicu“.

„Zašto nije saslušana Dijana Hrkalović, Aleksandar Vulin, Andrej Vučić, ili možda Branislav Nedimović, ministarstvo privrede je i te kako imalo veze sa izdavanjem dozvola „Jovanjica“. Ili možda Bratislav Gašić, čiji su ljudi optuženi?“, rekao je on.

Političar je istakao i da je sve poslove vezane za uvoz i izvoz za „Jovanjicu“ radila firma „Mega špedicija“ iz Sremske Mitrovice.

„Igrom slučaja, gospodin koji vodi „Mega špediciju“, zove se Vlada Milovanović. Igrom slučaja je on odličan drugar sa Branislavom Nedimovićem, ministrom poljoprivrede“, rekao je on i dodao:

„Možda oni znaju odgovore na pitanja koja sam postavio“, rekao je Aleksić.

On je dodao i da je dosad sva svoja saznanja predao tužilaštvu, ali ga niko nije pozvao da da izjavu, čak ni u svojstvu građanina.

Aleksić je istakao i da je advokat Vladimir Đukanović, koji zastupa optužene u slučaju „Jovanjica“,  istovremeno i predsednik Odbora za pravosuđe, te da je on s namerom postavljen na to mesto.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare