Paljenje čamca „Voda Vojvodine“ usledilo posle niza akcija protiv ribokradica

Hronika 17. okt. 202112:28
Podeli:
Foto:Nova.rs

Ribočuvaru M.D. iz Bačke Palanke zapaljen je juče u popodnevnim časovima čamac, u vlasništvu JVP ’’Vode Vojvodine’’, jedan od onih kojim Ribočuvarska služba ovog preduzeća svakodnevno ide u pojačane i vanredne kontrole na Dunavu, a u zadnjih mesec dana baš na potezu od Bačke Palanke do Beške.

Čamac je zapaljen ispred kuće ribočuvara, kad ga je on izvezao na prikolici i spremao se za novu akciju u borbi sa ribokradicama. Spremivši čamac, on se samo na kratko vratio u kuću da se presvuče a kad je izašao čamac je već bio u plamenu. Vatrogasci i policija izašli su na lice mesta i napravili uviđaj i traga se za počiniocima, piše Blic.

Iako za sad nema dokaza, objektivno se sumnja da je ovaj čin osveta ribokradica jer su ribočuvari JVP ’’Vode Vojvodine’’ su u zadnjih 30 dana zaplenili mreže za vađenje riba, u ukupnoj dužini od 2,5 kilometra, više od 50 samolovnog alata za hvatanje riba, te pet čamaca bez dozvole.

Takođe, u pomenutom periodu prijave su podnete protiv pet lica: jednog sa prekomernim ulovom i ribom ispod mere, drugog sa mrežastim alatima bez dozvole, trećeg zatečenog sa strogo zabranjenom vrstom ribe – kečigom, i četvrtog zatečenog sa nepropisno postavljenim alatima.

BONUS video: Požar u kineskom tržnom centru

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar