Pretraga terena u prigradskom naselju Banjsko Polje pored Bora u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak oko 13.45, prekinuta je drugog dana, odnosno juče posle podne. Kako saznaje Nova.rs, MUP ima tragove koji su istragu odveli dalje od mesta nestanka devojčice, te se policijske akcije usmeravaju u tom pravcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kako je saopšteno, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom devojčicom obustavili su dalju pretragu s obzirom na to, kako su naveli, “da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara”.

“Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju.

Potraga na terenu punih 27 sati

Prema nezvaničnim informacija portala Nova.rs, MUP ima tragove koji su istragu odveli dalje od mesta nestanka devojčice, te se policijske jedinice usmeravaju ka tim tragovima.

Tokom 27 sati, koliko je trajala potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić u okolini mesta gde je nestala, u tu akciju bilo je uključeno više od 1.000 ljudi.

Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Najbrojniji su, naravno, bili pripadnici Ministarstva unutrašnji poslova, uključujući pripadnike lokalne policije, Žandarmerije, Sektora za vanredne situacije, UKP-a Beograd, Gorske službe za spasavanje, ali su u potrazi učestvovali i meštani i članovi dobrovoljnih lovačkih društava.

Nadležne ekipe pretraživale su teren uz pomoć termovizijskih kamera, kvadova, helikoptera, psa tragača, kao i dronova koji su nadletali to područje.

Policajci su zaustavljali i pretresali automobile, legitimisali vozače, obilazili i proveravali sve napuštene objekte koji se nalaze na prostoru gde je Danka nestala. Na terenu su bili i psi tragači.

Snimak nadzorne kamere

Tokom jučerašnjeg dana, Jasmina Stojadinović, vlasnica kuće na kojoj se nalaze nadzorne kamere koje su snimile ulicu u kojoj je u utorak nestala Danka Ilić (2), ispričala je šta je na snimku koji je dala policiji.

Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

“Na snimku se videlo kako u 13.10 sati prolazi majka sa decom u kolima, našom ulicom. Onda je u međuvremenu prošao ’punto’ koji se vidi na snimku. Kasnije je prošao i otac sa policijom, koji se isto vidi na snimku. Znam tu porodicu, moj sin je tri godine mlađi od majke deteta i znam te ljude i drago mi je bilo da na bilo koji način pomognem. Želim da se ovo što pre završi i da devojčica bude pronađena” navela je ona.

Meštanin Dragan Dojčinović ispričao je takođe tokom jučerašnjeg dana da je u vreme kada se sumnja da je dete nestalo, video nepoznatu devojčicu na ulici, ali da nije siguran da li je to bila nestala Danka.

„U nekom momentu kad sam se kretao ovde ulicom video sam dete, devojčicu. Posle sam skrenuo i nastavio ulicom dalje. Ja živim oko 50m odavde. Dete sam video, a kada sam se vratio nije ga bilo. To je bilo negde oko 15 do 2. Kad sam se vratio bilo je prazno“, naveo je Dojčinović.

Majka i otac devojčice i juče su, kao i u utorak, bili u policiji da daju izjave, što je uobičajena procedura kada je reč o ovakvim slučajevima.

Devojčica Danka Ilić, stara dve godine, kako je saopštio MUP, nestala je u utorak oko 13,45 časova u naselju Banjsko Polje, ul. Vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor.

Dete je smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar