„Otmicu studenta krije političar koji ima Orden Svetog Save“

Hronika 20. sep. 202022:37 > 22:38
Podeli:
Božo Prelević Foto: Medija Centar Srbije

Advokat Božo Prelević, pravni zastupnik studenta Akademije Srpske pravoslavne crkve (SPC) Marka Žarkova, koji je otet i prebijen po nalogu visokog crkvenog velikodostojnika, a o čemu je Nova.rs prva pisala, smatra da slučaj zataškava neki političar koji je dobio Orden Svetog Save.

Žarkov je prethodno optužio vladiku SPC Stefana Šarića, vikarnog episkopa patrijarha Irineja i starešinu beogradskog Hrama Svetog Save, da stoji iza „prinude“, kako je tužilaštvo okarakterisalo taj slučaj.

Prelević je za Newsmax Adria naveo da je vladika Šarić „duhovnik visoko pozicioniranih“ ljudi, da su neke vladike „prisne s političkom elitom“, a „određene političke opcije“ utiču na policiju i pravosuđe.

Studenta Akademije SPC Marko Žarkov „veruje u tu crkvu, on veruje da će ona utvrditi istinu i na crkvenom sudu“, rekao je advokat.

Ali, nastavio je on, „ako će crkva u tom postupku da stane na stranu nekog ko je osumnjičen za nasilje, uz obilje dokaza, toliko gore po crkvu“.

Prelević je kazao da je vladika „morao da pozove nosioca Ordena Svetog Save“ da bi se odazvala Interventa jedinica policije, te je „on glavni pomagač“, smatra advokat.

Dodao je da bi se lako moglo pogoditi ko je u pitanju ako bi rekao koji mu je stepen crkvenog ordena dat.

Policija je u ovom slučaju odlično i brzo postupila, ocenio je Prelević i podsetio da je dvoje od troje uhapšenih priznalo da su oteli i zlostavljali Žarkova, ali nisu hteli da kažu po čijem nalogu.

Prelević je izneo da je Žarkov „pre nekoliko meseci saznao od tužioca da u tom predmetu neće biti optužen onaj po čijem nalogu je to urađeno“.

Celo gostovanje Bože Prelevića, možete pogledati u video snimku:

Komentari

Vaš komentar